Ζητούν συζήτηση για την πυροπροστασία στη Θεσσαλία

11:44 10/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αίτηση συζήτησης θέματος προ ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, για την πυροπροστασία στη Θεσσαλία κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης. Με την αίτηση συζήτησης ζητούν στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, να συζητηθεί το θέμα της πυροπροστασίας στη Θεσσαλία, θεωρώντας το ζήτημα σημαντικό και επίκαιρο, προκειμένου να ενημερωθεί το περιφερειακό συμβούλιο ποια είναι η κατάσταση, τι έχει κάνει μέχρι τώρα η Περιφερειακή Αρχή και τι θα κάνει μέχρι τέλος της αντιπυρικής

περιόδου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρονται στοιχεία που αφορούν το σύστημα πυρασφάλειας στη Θεσσαλία και γενικότερα στη χώρα καθώς και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν.

«Οι πιστώσεις για το Πυροσβεστικό Σώμα, είναι πετσοκομμένες κατά 120.000.000 €, από την προ κρίσης εποχή. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στο Π.Σ. συνεχώς επιδεινώνονται. Τα πραγματικά κενά πανελλαδικά ανέρχονται σε 4.000 περίπου. Την ίδια ώρα 5.500 χιλιάδες 5ετούς, 3ετούς υποχρέωσης και συμβασιούχοι πυροσβέστες, παραμένουν σε ομηρία και ανασφάλεια, με χαμηλούς μισθούς».

Επίσης, τονίζεται ότι «οι συσκέψεις που έγιναν και φέτος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμους για την αντιπυρική περίοδο 2017, όσο αναγκαίες και αν είναι, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης μιας σοβαρής πολιτικής αντιπυρικής προστασίας, τόσο από την πλευρά της εκάστοτε κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων, με δεδομένη την μείωση της κρατικής επιχορήγησης για την πυροπροστασία, τις ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και οχήματα της Π.Υ και της Δασικής Υπηρεσίας, αλλά και των Δήμων, Περιφέρειας. Χαρακτηριστικά απ’ αυτή την άποψη είναι τα στοιχεία από δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, όπου τα χρήματα από τους ΚΑΠ για την αντιπυρική προστασία το 2017 είναι 166.600 € (167.100 € πέρσι). Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις άλλες περιφερειακές ενότητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα