Ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την παιδεία

00:07 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχεδίο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για την Παιδεία και να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και σχολών από την πανδημία και το σεισμό, ζήτησαν οι συγκεντρωμένοι το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας,

για το νομοσχέδιο που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα Πανεπιστήμια, αφήνοντας απ’ έξω χιλιάδες μαθητές των λαϊκών οικογενειών. «Επί της ουσίας η κυβέρνηση υλοποιεί την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την πρόσβαση κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το κάθε Τμήμα θα διαλέγει τους εισακτέους και όχι οι μαθητές το Τμήμα που επιθυμούν» τόνισε ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του για την κυβερνητική επιχειρηματολογία είπε ότι: «η αξιολόγηση έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, είναι 100% παραπλανητική και υποκριτική!

Ο Μάριος Βαλωμένος, εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου δήλωσε «Ο αγώνας για την παιδεία είναι αγώνας όλων των εργαζομένων γιατί αφορά τη μόρφωση των παιδιών μας. Τη μόρφωση της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης. Τη μόρφωση αυτών που τόσο σήμερα όσο και αύριο θα παλεύουμε μαζί για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, για μια κοινωνία που θα έχει σαν προτεραιότητα την υγεία του λαού και τη μόρφωση των παιδιών του».

Το πρωί της ίδιας μέρας αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησαν φοιτητές στην πλατεία Καρλοβάσου μετά από κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου του Μαθηματικού της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο.

The post Ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την παιδεία appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα