Αδελφοποιήθηκαν οι δήμοι Πειραιά και δυτικής Σάμου

00:04 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε αδερφοποίηση προχώρησαν οι Δήμοι Πειραιά και Δυτικής Σάμου επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο τους δεσμούς φιλίας που υπήρχαν μεταξύ τους. Η αδερφοποίηση υπογράφηκε από τους Δημάρχους κ. Γιάννη Μώραλη και κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά παρουσία Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Αβραμίδη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλου

ενώ παρόντες από τον Δήμο Δυτικής Σάμου ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Βακάκης και Ιωάννης Βαλσαμίδης.

Η αδελφοποίηση αφορά στην εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης στα πεδία του αθλητισμού, της τέχνης, του πολιτισμού, του τουρισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Προβλέπει επίσης την υλοποίηση κοινών δράσεων και τη διεύρυνση των ιστορικών δεσμών των δύο πόλεων.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Αντιδήμαρχος και ο επί 16 έτη Πρόεδρος της Κοινότητας Υδρούσσας κ. Ιωάννης Βαλσαμίδης, προσέφερε στον Δήμαρχο αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παππού του Ιωάννη Μώραλη. Επίσης, ο κ. Βαλσαμίδης προσέφερε και μια φωτογραφία του πατέρα του Πέτρου Μώραλη, από την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Υδρούσσας.

H υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των ισχυόντων μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 που ορίζουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές και η Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Δήμου Δυτικής Σάμου στην πόλη , ενώ στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων πως αποτελεί και μια ιδιαίτερη στιγμή για εκείνον αυτή η αδελφοποίηση, καθώς η καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του είναι από την Υδρούσσα της Σάμου.

 

 

The post Αδελφοποιήθηκαν οι δήμοι Πειραιά και δυτικής Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα