Ζητά την διόρθωση των δασικών χαρτών ο δικηγορικός σύλλογος Σάμου

00:07 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Nα αναμορφωθούν και να διορθωθούν οι δασικοί χάρτες που πρόσφατα αναρτήθηκαν ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου.

Στην συγκεκριμένη επιστολή, την οποία έστειλε επίσης στη Διεύθυνση Δασών και στον βουλευτή του νομού, αναφέρονται τα προβλήματα που έχουν προκληθεί με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και στις περιοχές του νομού καθώς εμφανίζει ως δασικές εκτάσεις ακόμη και αυτές που σύμφωνα με

τελεσίδικες αποφάσεις των κατά τόπους δικαστηρίων έχουν κριθεί ως μη δασικές. Επίσης η επιστολή αναφέρει ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη τελεσίδικες Πράξεις Χαρακτηρισμού που κρίνουν τις εκτάσεις των ιδιωτών ως μη δασικές ή ως μη δάσος.

 

Για τους λόγους αυτούς ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου καλεί την κυβέρνηση και τις δασικές υπηρεσίες να προβούν άμεσα στην αναμόρφωση-διόρθωση των αναρτημένων δασικών χαρτών αυτεπαγγέλτως λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και τις πράξεις χαρακτηρισμού, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μη νόμιμη δέσμευση της περιουσίας των Σαμίων , χωρίς την οικονομική τους επιβάρυνση.

 

«Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο και το Βουλευτή του Νομού να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια αναλαμβάνοντας σχετική νομοθετική πρωτοβουλία και παραμένουμε στη διάθεσή τους για οιαδήποτε συνδρομή στην προσπάθεια αυτή» καταλήγει η επιστολή.

 

The post Ζητά την διόρθωση των δασικών χαρτών ο δικηγορικός σύλλογος Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα