Ζητά εκ νέου την παράταση του περιορισμού της κυκλοφορίας των μεταναστών

00:03 2/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Να παραταθούν και πέραν της 7ης Ιουνίου τα μέτρα  που αφορούν στον περιορισμό της κυκλοφορίας των μεταναστών που διαμένουν στο ΚΥΤ Σάμου ζητά με νέα επιστολή του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Αναλυτικά η επιστολή:

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο περιορισμός κυκλοφορίας του πληθυσμού που διαμένει στο ΚΥΤ, με στόχο την πρόληψη κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19, απέδωσε

θετικά έως τώρα τόσο υγειονομικά όσο και σε ζητήματα ασφάλειας και σχετικής και παροδικής εξομάλυνσης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας του Νομού.

Λαμβανομένης υπ’ όψιν της έναρξης, της ήδη αρνητικά επιβαρυμένης, τουριστικής περιόδου θα παρακαλούσαμε να προβείτε σε παράταση της χρονικής διάρκειας των μέτρων, πέραν της 07/06/2020 (και της περαιτέρω μείωσης του ωραρίου κυκλοφορίας) έως και το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ της πόλεως Σάμου και της μαζικής αποσυμφόρησης του νησιού.

Η αιτουμένη παράταση, σε ακολουθία των προηγουμένων-οι οποίες έτυχαν θετικής απόκρισης από την Κυβέρνηση- είναι επιβεβλημένη στην περίπτωση της Σάμου προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, η κοινωνική ηρεμία και η προσπάθεια των ήδη πληττομένων από τη υγειονομική κρίση επιχειρήσεων του νησιού μας.

The post Ζητά εκ νέου την παράταση του περιορισμού της κυκλοφορίας των μεταναστών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα