Επέστρεψαν με χαμόγελο και ασφάλεια οι μαθητές στα δημοτικά

00:03 2/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 90% σχεδόν άγγιξε η προσέλευση των μαθητών στα Δημοτικά της Σάμου αφού από τους 1963 μαθητές οι 1747 επέστρεψαν σήμερα 1η Ιουνίου στις διδακτικές αίθουσες.

Το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα και όλα κύλησαν ομαλά. Γενικά δεν υπήρξαν κενά εκπαιδευτικών με το ξεκίνημα των σχολείων, εκτός από όσους έχουν

άδεια ειδικού σκοπού. Είχαν  ληφθεί όλα τα μέτρα, από την Παρασκευή έγινε σωστός προγραμματισμός ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις και όλα αυτά τα οποία προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ με τον καθαρισμό και την απολύμανση από τους οικείους δήμους.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που άνοιξαν τα σχολεία μας, επιτέλους, μετά από αυτή την παρατεταμένη περίοδο καραντίνας και αισιοδοξούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι και τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις και με την εμπειρία που θα αποκτήσουμε το διάστημα αυτό.

 

Έχει γίνει ο σχεδιασμός και έχουν δημιουργηθεί υποτμήματα σε όλο το Νομό έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα σχολεία να λειτουργούν με τον μαθητικό πληθυσμό που μπορεί να φοιτήσει σε κάποια τάξη τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Έχουν έρθει σε κάθε σχολική μονάδα τα απαραίτητα αντισηπτικά και οι δήμοι μας έχουν φροντίσει για την καθαριότητα των σχολείων» δήλωσε η προϊσταμένη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αλεξία Εμμανουηλίδου.


Συνολικά στο νομό της Σάμου η προσέλευση στα Δημοτικά κυμάνθηκε στο 92,19%
ενώ  στα Νηπιαγωγεία στο 79,04%.

 

The post Επέστρεψαν με χαμόγελο και ασφάλεια οι μαθητές στα δημοτικά appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα