Ζητά αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού

07:30 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Να συμπράξουν με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού, στην ουσιαστική αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης, κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, και του πολιτικού καιροσκοπισμού, καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς του Νομού, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα του προσφυγικού.

Εκφράζει έκπληξη για την αντίδραση μερίδας δημάρχων, αλλά και των ξενοδόχων της Κρήτης, κάνοντας

λόγο για «ένα απίστευτο παραλήρημα ξενοφοβίας και καταστροφολογίας για το τουρισμό και με αίτημα εξαίρεσης της Κρήτης από τον εθνικό σχεδιασμό, λόγω της οικονομικής συνεισφοράς της στην οικονομία της χώρας, λες και οι πρόσφυγες είναι σκουπίδια που τα μεταφέρουμε λίγο πιο πέρα, στο παράθυρο του γείτονα. Πρόταση που δεν τιμά και δεν εκφράζει τις αξίες και παραδόσεις των Κρητικών».
«Ο τουρισμός μας και η οικονομία μας- τονίζει η Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ- κινδυνεύουν πραγματικά από την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη αδήλωτη εργασία, την απουσία σύνδεσης με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων στο τομέα του τουρισμού».
Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι η δημόσια τάξη και ασφάλεια, «δεν κινδυνεύουν από οικογένειες που ξεριζώθηκαν βιαίως από τις εστίες τους και αναζητούν καταφύγιο στην Ελλάδα αλλά από τις ρατσιστικές φωνές που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και φοβικά σύνδρομα».
Τέλος επιτίθεται στη Ν.Δ. σημειώνοντας πως επιχειρεί «να αδράξει μικροκομματικά οφέλη και να μετατρέψει την Κρήτη σε προνομιακό πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα η ΝΔ με αφορμή το προσφυγικό επιχειρεί να κλιμακώσει την πολιτική ένταση μετερχόμενη φρασεολογία και μεθοδεύσεις προκειμένου να δηλητηριάσει την κοινή γνώμη και να διεγείρει ξενοφοβικά αντανακλαστικά, σε ένα τόπο που στην μακραίωνη ιστορία του έχει δώσει αγώνες για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αλληλεγγύη.
Ο πολιτικός καιροσκοπισμός, οι ακραίες αντιδραστικές φωνές, η «ομάδα αλήθειας» της ΝΔ δεν θα διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Οι μνήμες του μικρασιατικού ελληνισμού που ξεριζώθηκε και μετακινήθηκε με την ανταλλαγή των πληθυσμών είναι ακόμα νωπές».

Keywords
Τυχαία Θέματα