Η Σερραία που συνάντησε Μπολτ, Φελπς και Πετρούνια

02:34 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έζησε από κοντά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίου. Έζησε από κοντά το όνειρο της, να προσφέρει ότι το καλύτερο στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Άλλωστε ο αθλητισμός αποτελεί τη μεγάλη της αγάπη, τον υπηρέτησε ως αθλήτρια της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης του Πανσερραϊκού. Η Σερραία Ματίνα Παραλίκη ήταν εθελόντρια στους Ολυμπιακούς αγώνες

του Ρίο και μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τις 19 φανταστικές μέρες που πέρασε στα στάδια της Βραζιλίας, στα κολυμβητήρια, στις αρένες, δίπλα σε κορυφαίους αθλητές, με πολλούς καινούργιους φίλους και απίστευτες εμπειρίες στην πόλη των ονείρων της που της χάρισε πολλές εκπλήξεις, συγκινήσεις και αξέχαστες στιγμές. Κι όπως λέει η ίδια: «Κάτι μου λέει ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή!».

Με τους υπόλοιπους εθελοντές στο Ρίο

Ερ Ματίνα πως βρέθηκες στο Ρίο; Για ποιο λόγo;

Μ.Π. : «Στο Ρίο βρέθηκα ως εθελόντρια στο Aquatics Center (κέντρο υγρού στίβου) ως μέλος της ομάδας Athletes Service Team με ειδικότητα στη συγχρονισμένη κολύμβηση και το πόλο. Ως αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης για πολλά χρόνια αγαπάω τον αθλητισμό και ιδιαίτερα τον υγρό στίβο, οπότε όταν ανακοινώθηκε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο, έσπευσα να κάνω αίτηση για να ζήσω από κοντά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη σε μια από τις πιο αγαπημένες μου πόλεις!»

Ερ Από πού κατάγεσαι και ποια η σχέση σου με τον Αθλητισμό;

Μ.Π. : «Κατάγομαι από τις Σέρρες, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα ενώ τα τελευταία 3 χρόνια ζω στο Λονδίνο όπου σπούδασα για το μεταπτυχιακό μου και τώρα εργάζομαι εκεί. Υπήρξα αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης για 12 χρόνια στην ομάδα του Πανσερραϊκού και αγαπώ ιδιαίτερα τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία».

Ερ Ποιο ήταν το καθημερινό σου πρόγραμμα στο Ρίο;

Μ.Π. : « Το καθημερινό μου πρόγραμμα περιελάμβανε διάφορες δραστηριότητες στα κολυμβητήρια του Ολυμπιακού πάρκου. Αποτελούσα συνοδεία των αθλητών της συγχρονισμένης κολύμβησης, του πόλο και των καταδύσεων σε όλους τους αθλητικούς χώρους και ο σύνδεσμος επικοινωνίας με τους διοργανωτές. Το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό, με πολλές φορές να μένω στο Ολυμπιακό πάρκο για πάνω από 12 ώρες την ημέρα, αλλά ταυτόχρονα ικανοποιητικό, καθώς μου έδωσε τη δυνατότητα να ζήσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες από μέσα!»

Ερ :Οι εντυπώσεις σου από τους αγώνες;

Μ.Π. : «Σίγουρα ήταν μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ! Υπήρχαν ορισμένα προβλήματα από τη μεριά των διοργανωτών (πχ η πισίνα που έγινε πράσινη), αλλά στο σύνολο τους οι Βραζιλιάνοι και οι εθελοντές δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά για να φέρουν εις πέρας το μεγάλο αυτό γεγονός».

Η καλύτερη στιγμή για την Ματίνα με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια

Ερ: Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή που έζησες από κοντά;

Μ.Π. « Η καλύτερη στιγμή που έζησα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η απίστευτη συμμετοχή του Λευτέρη Πετρούνια, την οποία παρακολούθησα μέσα από την αρένα, από απόσταση λίγων μέτρων! Είχα την τύχη να τον συγχαρώ προσωπικά αμέσως μετά τον αγώνα του και φυσικά η συγκίνηση και η περηφάνια ήταν απερίγραπτη! Το να ακούς τον εθνικό ύμνο της χώρας σου μέσα στην Ολυμπιακή Αρένα και μέσα στο πλήθος των βραζιλιάνων είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ!».

Με τις Ελληνίδες αθλήτριες της συγχρονισμένης

Ερ Ποιους Έλληνες αθλητές συνάντησες; Τι σου είπαν; Τι τους είπες;

Μ.Π. «Είχα την τύχη να συναντήσω πολλούς Έλληνες αθλητές, όπως τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης Πλατανιώτη και Παπάζογλου, την ομάδα του πόλο, τον Πετρούνια και τον Δουβαλίδη του στίβου. Σε όλους εξέφρασα τις ευχές μου και τη δυνατή υποστήριξη μου καθ’ολη τη διάρκεια των αγώνων».

Ερ Υπήρχαν άλλοι Έλληνες στα στάδια και στα κολυμβητήρια;

Μ.Π. «Η παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων ήταν μικρή αλλά γιατί ήμουν παρούσα σχεδόν σε κάθε άθλημα, γνώρισα άλλους τέσσερις Έλληνες που ήρθαν ως εθελοντές».

Ερ Οι εντυπώσεις σου από τη διοργάνωση;

Μ.Π. : «Οι εντύπωσης από τη διοργάνωση είναι θετικές. Όπως ανέφερα, υπήρξαν διάφορα προβλήματα οργάνωσης και επικοινωνίας μεταξύ των διοργανωτών, αλλά όλοι τους ξόδεψαν αμέτρητες ώρες και πολύ ενέργεια για να φέρουν εις πέρας τους αγώνες με επιτυχία»

Η Ματίνα με τους Έλληνες αθλητές του πόλο

Ερ : Τι σου έκανε θετική και τι αρνητική εντύπωση

Μ.Π. :«Πολύ θετική εντύπωση μου έκανε η ιδιαίτερα θερμή υποδοχή των βραζιλιάνων. Είναι πολύ φιλόξενος λαός σαν κι εμάς τους Έλληνες και με έκαναν να αισθανθώ ευπρόσδεκτη από την πρώτη μου μέρα στο Ρίο. Στην αρνητική πλευρά είναι ότι, παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και του στρατού, τα ποσοστά εγκληματικότητας στο Ρίο παραμένουν ιδιαιτέρως υψηλά».

Φοβήθηκες κάποια στιγμή;

Μ.Π. : «Δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκα, αλλά σίγουρα ήμουν πολύ πιο προσεκτική από ότι συνήθως!

Ερ Συνάντησες κάποιον γνωστό ξένο αθλητή;

Μ.Π. «Είχα την τύχη να συναντήσω μερικές φορές το μεγάλο αστέρι Michael Phelps και να του εκφράσω τον θαυμασμό μου από κοντά, καθώς και τον Usain Bolt! Επίσης συνάντησα τις δυο αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης Gemma Mengual και Natalia Ishchenko που αποτελούν τα είδωλα μου εδώ και πολλά χρόνια! Ήμουν και… άτυχη όμως και δεν κατάφερα να βγω φωτογραφία με τον Μπολτ και τον Φελπς γιατί την πρώτη εβδομάδα μας απαγόρευαν αυστηρά τους εθελοντές να βγάζουμε φωτογραφίες. Προς το τέλος άρχισα να σπάω τους κανόνες και βγήκα με τον Πετρούνια, τις Ελληνίδες αθλήτριες της συγχρονισμένης και τους Έλληνες αθλητές του πόλο»

Ερ Θα ξαναπάς σε Ολυμπιακούς αγώνες

Μ.Π. «Ναι θα ήθελα πολύ να ξαναπάω σε Ολυμπιακούς αγώνες, είναι μια μοναδική εμπειρία που όλοι θα πρέπει να ζήσουν! Ελπίζω στους επόμενους του Τόκυο να είμαι το ίδιο τυχερή και να έχω τη δυνατότητα να πάω!».

Keywords
Τυχαία Θέματα