Ζάκυνθος: Διάλεξη Γ.Σειραδάκη για «Μηχανισμό Αντικυθήρων»

14:52 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

O Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Σειραδάκης, θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» στο Μουσείο Ζακύνθου στις 9 Μαΐου 2017 και ώρα 20:30, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης στο Μουσείο Ζακύνθου του ομοιώματος του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων» που κατασκευάστηκε από την Ομάδα Μελέτης του μηχανισμού

στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα λήξει στις 10 Ιουνίου.

Ο Γιάννης Σειραδάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Έχει εργαστεί ερευνητικά στο Max-Planck-Institut für Radioastronomie (Βόννη), στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (San Diego). To 1985 εξελέγη στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και το 1995 εξελίχθηκε στη θέση του Καθηγητή, την οποία κατείχε μέχρι την συνταξιοδότησή του στις 31 Αυγούστου 2015. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους με απόφαση της Συγκλήτου του απενεμήθη ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητού του ΑΠΘ.

Ο κ. Σειραδάκης είναι μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας που πρωτοστάτησε στην πρόσφατη διερεύνηση και αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για το «Μηχανισμό των Αντικυθήρων». Μαζί με τον καθηγητή Κυριάκο Ευσταθίου ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του μοντέλου του μηχανισμού σε υπολογιστή και τη μεταφορά του σε χαλκό. Από το 2007 και εξής έχει δώσει περισσότερες από 180 διαλέξεις στη χώρα μας και στο εξωτερικό με θέμα το «Μηχανισμό των Αντικυθήρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα