Ζάκυνθος: Αδελφοποίηση με τη Rocca Imperiale

13:34 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, κατά τη διάρκεια της οποίας ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση με τη Rocca Imperiale από την Ιταλία, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, τόνισε πως αποτελεί τιμή και χαρά η συγκεκριμένη αδελφοποίηση, αφού μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα μορφωτικών, εμπορικών και τουριστικών ανταλλαγών.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Ζακύνθου,Παύλος Κολοκοτσάς, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν στενοί δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, γεγονός που βοηθά στην ανάπτυξη των δύο τόπων.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου της Rocca Imperiale και υπεύθυνος τουρισμού, Antonio Favoino, ο οποίος μίλησε για την σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα όσα είπε ο πρόεδρος της διεθνούς Ακαδημίας «Διόσκουροι», Salvatore Russo.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Αντώνης Νικολουδάκης, στάθηκε ιδιαίτερα στην τουριστική συνεργασία που θα ενώσει ακόμη περισσότερο τους δύο λαούς.

Από τον Δήμο της Ιταλίας ήρθαν ακόμη η υπεύθυνη πολιτισμού, Brigida Cospito, καθώς και η υπεύθυνη παιδείας, Rosaria Suriano. Να σημειωθεί ότι πριν από έναν χρόνο περίπου δόθηκε το όνομα «Villa Zante» σε μια βίλα δύο στρεμμάτων κατά μήκος της παραλίας της Rocca Imperiale.

Keywords