Υπόμνημα εργαζομένων στη ΔΕΗ και τα ορυχεία Μεγαλόπολης

06:13 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπόμνημα προς τον πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη απέστειλαν τα σωματεία εργαζομένων στα ορυχεία και τους σταθμούς και των λιγνιτικών κέντρων της Μεγαλόπολης επισημαίνοντας πως το συνδικαλιστικό κίνημα παρά την πολύ δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους και την Επιχείρηση θα συνεχίσει τον αγώνα του για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Επιχείρησης και του ΛΚΜ με κάθε νόμιμη ενέργεια και συνδικαλιστική δραστηριότητα.
Στο υπόμνημα αναφέρεται

:

«Σε συνάντηση εκπροσώπων των Σωματείων μας με το Διευθυντή του ΛΚΜ στις 30-11-2016, σχετικά με ανάθεση εργασιών σε εργολάβο με πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό, κατεδάφισης γέφυρας με μηχάνημα έργου (σφυρί) στην κεφαλή του Ε12 στο ορυχείο Χωρεμίου, μας τονίστηκε ότι ο εργολάβος έχει εκτελέσει το 70% των εργασιών!!

Οι εργασίες που έχει εκτελέσει ο εργολάβος είναι σε πολύ λιγότερο βαθμό από τις εργασίες έξι (6) ωρών που έχει εκτελέσει εργαζόμενος χειριστής της ΔΕΗ με το μηχάνημα του ΛΚΜ.

Στο αίτημα μας, να μεταβούμε με τον Διευθυντή του ΛΚΜ επιτόπου στο χώρο του έργου με την παρουσία της επιβλέπουσας Μηχανικού, αρνήθηκε να γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης αρνήθηκε να μας ενημερώσει για να παραβρεθούμε ως εκπρόσωποι των Σωματείων όταν θα πήγαινε ο ίδιος στο χώρο.

Επειδή η ανάθεση σε εργολάβο έγινε χωρίς να έχει συνεκτιμηθεί κατά τον σχεδιασμό ότι την συγκεκριμένη εργασία μπορούσε να την εκτελέσει το ΛΚΜ με προσωπικό του.

Επειδή το ΛΚΜ είχε μηχάνημα (Χ9) με σφυρί σε διαθεσιμότητα και με μεγαλύτερη ιπποδύναμη από το μηχάνημα του εργολάβου.

Επειδή οι εργασίες που έχει εκτελέσει ο εργολάβος αντιστοιχούν σε πολύ μικρό ποσοστό του συνόλου των υπό εκτέλεση εργασιών – πιθανά το 70% που επικαλέστηκε ο Διευθυντής του ΛΚΜ να αντιστοιχεί ως ποσοστό στο σύνολο των προβλεπόμενων ωρών!!

Επειδή τις εργασίες μετά από παρεμβάσεις και ανακοινώσεις των Σωματείων μας με εντολή της Τοπικής Διεύθυνσης τις εκτελεί από τις 25-11-2016 προσωπικό και μηχάνημα του ΛΚΜ.

Επειδή τις τελευταίες 3 μέρες που βρίσκεται σε προγραμματισμένη Ανάπαυση ο συγκεκριμένος Χειριστής δεν έχει δοθεί εντολή για συνέχιση των εργασιών.

ΖΗΤΑΜΕ:
Την πλήρη καταγραφή των εργασιών και των ωρών εργασίας που εργάστηκε ο εργολάβος με πλήρη ενημέρωση και συμμετοχή εκπροσώπων των Σωματείων μας.

Την παραπέρα οργάνωση και τον σχεδιασμό των εργασιών από το προσωπικό και το μηχάνημα του ΛΚΜ για το συγκεκριμένο έργο.

Την πλήρη διερεύνηση από την Γ.Δ./ΟΡ. σχετικά με τον προγραμματισμό και τα δεδομένα της Τοπικής Ιεραρχίας ανάθεσης του συγκεκριμένου έργου σε εργολαβία και τον καταλογισμό ευθυνών για πιθανές παραλείψεις και ολιγωρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα