Υποδοχή με πανό στο ΠΑΓΝΗ για τον Παύλο Πολάκη

10:48 29/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πανό και συνθήματα για μαζικές προσλήψεις στο χώρο της υγείας, υποδέχτηκαν χθες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη εργαζόμενοι των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού.
Ο υπουργός που επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για τα εγκαίνια δύο νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων σε συνομιλία που είχε με τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους, επισήμανε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά απόλυση. Αυτή η Κυβέρνηση βάζει δεν βγάζει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα εγκαίνια
Τα δύο νέα

μηχανήματα, ο υπερσύγχρονος γραμμικός επιταχυντής και το νέο ιβριδικό σύστημα απεικόνισης τομογραφικής γ’ κάμερας με αξονικό τομογράφο παρέχουν την δυνατότητα πρώιμης διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξέφρασε την χαρά του για τα εγκαίνια των δύο μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας. “Θεωρούμε ότι μετά από 3,5 χρόνια το σύστημα υγείας έχει ισορροπήσει. Έχουν προστεθεί 17.500 – 18.000 άτομα προσωπικό. Κι είναι άλλα 6.000 στη διαδρομή να έρθουν με προκηρυγμένες θέσεις. Έχουμε αυξήσεις στη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας, 300 εκατομμύρια ευρώ ετήσιο όριο παραπάνω από αυτό που είχε αποφασίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση στο μεσοπρόθεσμό της.
Και πρόσθεσε “είναι πάρα πολλά πράγματα σε εξέλιξη που θα δώσουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τη θέση που πρέπει να έχει, αυτή που δυστυχώς έχασε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της δεκαετίας με τη βαριά μνημονιακή πολιτική”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα