Ορεστιάδα: «Έρχονται» 25 νέες σύγχρονες παιδικές μέχρι το φθινόπωρο

09:30 29/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνολικά 25 νέες παιδικές χαρές , εκτιμά ότι θα λειτουργήσουν έως το φθινόπωρο, ο δήμος Ορεστιάδας, εντός της πόλης και σε οικισμούς όπως η Λεπτή, Χειμώνιο,Δίκαια,Κυπρίνος κ.α.. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 895 χιλιάδων ευρώ, το οποίο προκηρύχθηκε πρόσφατα , ενώ αυτό το διάστημα γίνεται η εξέταση των δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί από τις ενδιαφερόμενες εργολήπτριες εταιρείες .

Οι παιδικές χαρές σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, θα πρέπει να περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως , πιστοποιημένα παιχνίδια, περίφραξη, δάπεδα

ασφαλείας, παγκάκια, παροχή νερού κ.α.. «Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που έκανε μία τόσο μεγάλη παρέμβαση που αφορά παιδικές χαρές, ενώ η κάθε μία από αυτές θα λάβει ξεχωριστή άδεια λειτουργίας» σχολίασε στην ΕΡΑ ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών , Γιάννης Περιστεράκης. Επίσης εκτίμησε πως «σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ενστάσεις και υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία την προσεχή άνοιξη, τότε οι παιδικές χαρές θα λειτουργούν πλήρως έως τα τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα