Ξεκινά την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

21:10 24/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου επισκέφθηκε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, για να επιβλέψει ο ίδιος την οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας ως εμβολιαστικό κέντρο, στο πλαίσιο της επιχείρησης: “Ελευθερία- Προστατευόμαστε. Εμβολιαζόμαστε. Βγαίνουμε Νικητές”.

Όπως επισήμανε ο Διοικητής,  η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά, βάσει του προσεκτικού προγραμματισμού που έχει γίνει και σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έθεσε η Εθνική Επιτροπή

Εμβολιασμών.  Στόχος σε ότι αφορά τη Σκιάθο, είναι να έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, για τις αποτελεσματικές και συντονισμένες ενέργειες του, από την αρχή της πανδημίας. Μας τιμά η  παρουσία του στη Σκιάθο, που  έχει στόχο να διασφαλίσει την ορθή διενέργεια των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας με δύο εμβολιαστικές γραμμές. Με τις δυο εμβολιαστικές γραμμές, θα έχει εμβολιαστεί ο τοπικός πληθυσμός πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, εξασφαλίζοντας την υγειονομική οχύρωση των κατοίκων, περνώντας παράλληλα το μήνυμα προς τις τουριστικές αγορές που απευθύνεται η Σκιάθος, ότι ο προορισμός είναι ασφαλής .” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας προσφέρει αρχικά το εμβόλιο για την Covid-19 στα άτομα που φροντίζουν την υγεία του πληθυσμού και σε αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο. Οι υγειονομικοί είναι η πρώτη ομάδα που θα εμβολιαστεί, ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι αλλά και να είναι σε θέση να φροντίσουν την υγεία του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, θα έχουν προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική. Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι άνω των 60 ετών και όσοι πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα. Ακολούθως, το εμβόλιο θα κάνει το σύνολο του πληθυσμού άνω των 16 ετών. Η σειρά με την οποία θα γίνονται τα εμβόλια στον πληθυσμό θα βασίζεται στις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Όπως επεσήμανε  ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, Γιάννης Ριζοδήμος, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, έτσι ώστε να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα