Δευτέρα και Τρίτη εμβολιάζονται οι ηλικιωμένοι του Γηροκομείου Βόλου

21:10 24/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αγωνία του να γίνουν οι εμβολιασμοί αύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και μεθαύριο 26 Ιανουαρίου, εκφράζει ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου, Παύλος Πάνος, εξαιτίας των εξελίξεων και των νέων κρουσμάτων σε άλλες δομές υγείας της ευρύτερης περιοχής του Βόλου αλλά και δημοσιευμάτων που κάνουν λόγω για πιθανή αλλαγή του προγραμματισμού.

Ο κ. Πάνου στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι: “Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε λόγω της πανδημίας του Covid – 19 προσπαθούμε για το καλύτερο για την υγεία των ηλικιωμένων μας και των εργαζομένων μας, αφήνοντας τους

ειδικούς σε θέματα Υγείας, και δη στον ΕΟΔΥ, να αποφασίζουν για τα μέτρα και τον χρόνο εφαρμογής τους. Όσον αφορά το δημοσίευμα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο για την αλλαγή ημερομηνίας σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του Covid – 19 αντιλαμβανόμαστε ότι ένας προγραμματισμός ρουτίνας σχετικά με την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού θα ήταν το λογικό και προτιμητέο, παράλληλα όμως αντιλαμβανόμαστε ότι στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις πολλές φορές ο επαναπρογραμματισμός και η εκ ‘ νέου αξιολόγηση, όχι κάθε μέρα αλλά κάθε ώρα είναι κάτι αναπόφευκτο”. 

“Μέχρι τώρα – επισημαίναι – η συνεργασία μας με τον ΕΟΔΥ και ειδικότερα με την κα Ράνια Πινακά, επικεφαλής των ΚΟΜΥ (Κινητές Ομάδες Υγείας) Θεσσαλίας του ΕΟΔΥ, ήταν άψογη, απόδειξη τα άπειρα rapid αλλά και μοριακά tests που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Ίδρυμά μας. Ευελπιστούμε έτσι να συνεχιστεί.
Πιστεύουμε ότι παρά τα νέα κρούσματα σε δομές υγείας στην περιοχή μας οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες ώστε να μην απαιτηθεί κάποια νέα αξιολόγηση και θα γίνει κανονικά ο προγραμματισμένος εμβολιασμός. Συνεχίζουμε σιωπηλά και άηχα, το ολιγόλεπτο εκείνο χειροκρότημα της βεράντας για τους λειτουργούς υγείας”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα