Βρήκαν 1,3 τόνους χασίς σε «σοκολάτα»

19:28 4/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 1,3 τόνων περίπου κατεργασμένης κάνναβης, σε μορφή σοκολάτας, η οποία ήταν κρυμμένη σε αλιευτικό σκάφος, προέβησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στην Ιεράπετρα της Κρήτης, μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση που διήρκεσε τρεις ημέρες.

Η επιχείρηση οργανώθηκε μετά τις πληροφορίες από την υπηρεσία των Γαλλικών τελωνείων, προς τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού, για ύπαρξη ύποπτου σκάφους

που έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο ενδεχόμενα μετέφερε παράνομο φορτίο.
Στην επιχείρηση μετείχαν δύο πλοία ανοιχτής θαλάσσης με βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, δύο περιπολικά σκάφη Λιμενικών Αρχών Κρήτης, αεροσκάφος του Λιμενικού, καθώς και Λετονικό αεροσκάφος της δύναμης Frontex.
Το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε το αλιευτικό σκάφος «Celine Star» το οποίο ακινητοποιήθηκε από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης και από ομάδα βατραχανθρώπων που στη πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο αλιευτικό.
Να σημειωθεί πως το αλιευτικό επιχείρησε να διαφύγει αυξάνοντας ταχύτητα χωρίς όμως να τα καταφέρει. Είχε αποπλεύσει από τη Λατάκεια Συρίας με προορισμό πιθανότατα Ευρωπαϊκό λιμάνι.
Κατά δήλωση του πληρώματος ο σκοπός του πλοίου ήταν η διενέργεια αλιείας, χωρίς όμως να φέρεται επ’ αυτού αλιευτικός εξοπλισμός, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.
Στη συνεχεία οδηγήθηκε συνοδεία των περιπολικών στην Ιεράπετρα όπου έγινε έλεγχος, με την συνδρομή επιχειρησιακών σκύλων του Λιμενικού και της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να βρεθεί η ποσότητα των 1,3 περίπου τόνων κατεργασμένης κάνναβης, αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία και κατασχέθηκε μαζί με το σκάφος, ενώ συνελήφθησαν και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, υπήκοοι Συρίας.
Να σημειωθεί πως ο Γενικός Διευθυντής των Γαλλικών Τελωνείων, εξέφρασε προς το Λιμενικό Σώμα τα συγχαρητήρια του για την υποδειγματική συνεργασία και τις συνεχείς επιτυχίες.
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο υφυπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός Νεκτάριος, εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους προς τον αρχηγό και το στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού που συμμετείχε στη επιχείρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα