Βρετανία: Προς κατάργηση της 14ημερης καραντίνας για τους τουρίστες την 4η Ιουλίου

12:00 19/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η 4η Ιουλίου είναι η ημερομηνία που όπως διαφαίνεται θα καταργηθεί το μέτρο της 14ημερης καραντίνας για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Παρόλο που για κάποιους αυτό το δραστικό μέτρο της καραντίνας ελήφθη αργά, η κυβέρνηση το υποστηρίζει σθεναρά ώστε να νικήσει την διασπορά της πανδημίας.
Ωστόσο υπάρχει πίεση στην κυβέρνηση και από τον τουριστικό τομέα και από βουλευτές των Τόρις για την άρση του. Η 4η Ιουλίου φαίνεται να είναι η

ημερομηνία που θα καταργηθεί το μέτρο.

Ο βουλευτής Sir Geoffrey Clifton-Brown είπε στο ραδιόφωνο του BBC: «Μέχρι τις 28 Ιουνίου ή περίπου εκεί, θα κάνουμε κάποιες διαπραγματεύσεις για αεροδιαδρόμους με χώρες που έχουν χαμηλότερα ποσοστά από τα δικά μας».
Ο υπουργός Πολιτισμού Oliver Dowden ανακοίνωσε ότι ελπίζει να δοθεί το πράσινο φως στην τουριστική βιομηχανία «εφόσον είναι ασφαλές να γίνει», με τον «φιλόδοξο στόχο» την 4η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Τέλεγκραφ στις 29 Ιουνίου οπότε και αναθεωρούνται κατά το νόμο τα μέτρα θα ανακοινωθεί ότι στις 4 Ιουλίου η 14ημερη καραντίνα θα αρθεί για ένα μικρό αριθμό χωρών οι οποίες κατάφεραν να κρατήσουν τα επίπεδα της διασποράς του κορονοϊού σε χαμηλά επίπεδα.

Ως αγαπημένος προορισμός διακοπών μεταξύ των Βρετανών, υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να είναι μία από τις «μικρές ομάδες χωρών» με τις οποίες η κυβέρνηση συζητά για την δημιουργία αερογέφυρας.

Οι πτήσεις έχουν ξαναρχίσει από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ορισμένες τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη ενώ το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου ανοίγει κανονικά, αρχίζοντας τις πτήσεις από τις 21 Ιουνίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα