Γ. Αγγελοπούλου : «Να μην ξεχάσουμε αυτά που θυσίασαν οι πρόγονοί μας»

11:15 19/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σεβασμό στο ρόλο που έπαιξε η Τρίπολη το 1821 και με την προσδοκία ότι οι πολίτες θα λάβουν μέρος ενεργά στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, έφτασαν στην Αρκαδική πρωτεύουσα τα μέλη της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021, με επικεφαλής την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021, αμέσως όταν έφτασε στην Τρίπολη, επισκέφθηκε το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου την υποδέχτηκε

και την καλωσόρισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και είχαν μια γόνιμη συζήτηση .

Η κ. Αγγελοπούλου και ο κ. Νίκας, οι καθηγητές Γιάννης Βούλγαρης και Δέσποινα Μουζάκη και η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση 1821, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, συμφώνησαν ότι θα συνεργαστούν αρμονικά και δημιουργικά ώστε οι προτάσεις που θα κατατεθούν να εμπνέονται απο τα ιδανικά του αγώνα και την Ιστορία της Πελοποννήσου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής συμμετείχε μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Κωνσταντίνο Βλάση σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες αιρετούς από όλο τον κόσμο.

Ζητήθηκε από τους Ελληνες αιρετούς του εξωτερικού να ενημερώσουν τα Κοινοβούλιά και τους Δήμους τους έτσι ώστε ο εορτασμός των 200 χρόνων να γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο. Επίσης, τους κάλεσε να γνωστοποιήσουν στην Επιτροπή τις δράσεις που θα ετοιμάσουν, οι οποίες θα περιληφθούν σε ένα εθνικό ημερολόγιο εορτασμού, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Με τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, τους βουλευτές Αρκαδίας, το Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, αντιπροσωπεία του Δήμου, η πρόεδρος της επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 συναντήθηκε νωρίς το απόγευμα στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.

«Θα σας πω ότι κατ’αρχάς είμαι Αρκάδα. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος κατάγεται από εδώ. Ο πατέρας μας αναπαλαίωσε το σπίτι του Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι. Τα παιδιά μας θεωρούν τον τόπο αυτό τόπο των προγόνων τους».

Η κ. Αγγελοπούλου περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης για να φτάσει μέχρι το Ιστορικό Μεγάλο Καφενείο που λειτουργεί εδώ και 120 χρόνια.

Εκεί ήταν το ραντεβού της με εκπροσώπους φορέων της Αρκαδίας όπου άκουσε τις προτάσεις τους και αντάλλαξαν απόψεις.

To «Μεγάλο Καφενείο» στην Τρίπολη Αρκαδίας με την εντυπωσιακή Βιενέζικη επίπλωση, εμπεριέχει και τον όρο «μουσείο», διότι ο θαμώνας- επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει αντικείμενα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας και όπλα της Επανάστασης του 1821, τα οποία βρίσκονται σε ειδική προθήκη.

Στο βιβλίο των επισκεπτών, των σημαντικών προσωπικοτήτων που έχουν περάσει κατά τη διάρκεια των χρόνων από το Ιστορικό Μεγάλο Καφενείο της Τρίπολης προστέθηκε και το όνομα της προέδρου της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 Γιάννας Αγγελοπούλου.

Η ΕΡΤ κάλυψε την επίσκεψη των μελών της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα