Βόρεια Κορέα: Καταγγελίες για «στρατόπεδα καραντίνας» με ασθενείς του κορονοϊού

20:09 3/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι ασθενείς με κορονοϊό στη Βόρεια Κορέα τοποθετούνται σε «στρατόπεδα καραντίνας», όπου και τους αφήνουν να πεθαίνουν της πείνας, σύμφωνα με καταγγελίες από ακτιβιστές που δημοσιεύει η South China Morning Post.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, άτομα με συμπτώματα του ιού «τοποθετούνται σε στρατόπεδα καραντίνας χωρίς φαγητό» και ότι οι αρχές έχουν αποτεφρώσει πολλούς σορούς θυμάτων Covid-19.

Ο Tim

Peters ένας χριστιανός ακτιβιστής, δήλωσε ότι πηγές από τη Βόρεια Κορέα αναφέρουν πως «στρατόπεδα καραντίνας» έχουν στηθεί σε πόλεις, κοντά στα κινεζικά σύνορα. Όσοι τοποθετούνται εκεί συχνά αφήνονται χωρίς ιατρική φροντίδα και σε συνθήκες ακραίας πείνας.

«Ένα από τα πιο ανησυχητικά στοιχεία των πληροφοριών που έχουν έρθει σε εμάς είναι ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας παρέχει ελάχιστη ή και καθόλου τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους βρίσκονται εκεί. Εναπόκειται στις οικογένειες των πολιτών που βρίσκονται στα «στρατόπεδα καραντίνας» το να πάνε στην άκρη των στρατοπέδων και να δώσουν φαγητό στους συγγενείς τους, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς και οποιαδήποτε ιατροφαρμακευτική βοήθεια μπορούν να συγκεντρώσουν, είτε αγοράζοντας φάρμακα που πωλούνται στις αγορές, είτε φυτικές θεραπείες που συλλέγουν από βουνοπλαγιές, προκειμένου να τους κρατήσουν ζωντανούς. Οι πηγές μου δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι σε αυτά τα στρατόπεδα καραντίνας έχουν ήδη πεθάνει, όχι μόνο από την πανδημία αλλά και από την πείνα», αναφέρει ο Peters.

Ένας άλλος ακτιβιστής με έδρα τη Νότια Κορέα, μιλώντας ανώνυμα στο The South China Morning Post, είπε πως «οι κεντρικές αρχές επιθεώρησης ήρθαν από την Πιονγιάνγκ και έκαψαν όλα τα πτώματα. Οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι».

Οι συγκλονιστικοί ισχυρισμοί έρχονται την στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν, είπε ότι η χώρα ήταν «απαλλαγμένη από κορονοϊούς», κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 75ης επετείου του Δημοκρατικού Εργατικού Κόμματος της Κορέας.Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε τις διεθνείς κυρώσεις, τους τυφώνες και τον κορονοϊό,ότι τον εμπόδισαν να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του για οικονομική προόδο.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ήταν ευγνώμων που «κανένας Βορειοκορεάτης  δεν είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό», έναν ισχυρισμό που η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προηγουμένως αμφισβητήσει.

Πηγή: The South China Morning Post, New York Post, DailyMail

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα