Βιέννη: Tο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη το βράδυ της Δευτέρας άφησε τέσσερις ανθρώπους νεκρούς και περισσότερους από 20 τραυματίες. Ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό κράτος» (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βιέννη, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενη τη δήλωση της οργάνωσης στο Telegram.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από μια εικόνα ενός γενειοφόρου άντρα, με το όνομα «Αμπού

Νταγκνά Αλ-Αλμπάνι», αναφέροντας ότι επιτέθηκε σε κόσμο στο κέντρο της Βιέννης τη Δευτέρα με ένα όπλο και ένα πολυβόλο, προτού σκοτωθεί από την αυστριακή αστυνομία.

Νωρίτερα, δύο νεαροί Ελβετοί συνελήφθησαν κοντά στη Ζυρίχη σε σχέση με το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βιέννη. «Οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στην ταυτοποίηση δύο Ελβετών πολιτών, ενός 18χρονου και ενός 24χρονου. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Γουίντερθουρ σε συνεργασία με τις αυστριακές αρχές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Ζυρίχης.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νεχάμερ δήλωσε ότι τέσσερα άτομα πέθαναν και 22 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Περισσότερα σε λίγο...

Διαβάστε ακόμη: 

Αυστρία: Εικόνα πόλης «φάντασμα» παρουσίαζε σήμερα το κέντρο της Βιέννης

Επίθεση Βιέννη: 14 συλλήψεις ατόμων που συνδέονται με τον βασικό ύποπτο

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα