Βόλος: Το υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί επαρκές το δικαστικό μέγαρο!

10:49 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επαρκές κρίνει το δικαστικό Μέγαρο η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, όπως προκύπτει από την απάντηση που απέστειλε στους υπευθύνους του Πρωτοδικείου Βόλου, που ζητούσαν έγκριση για μετεγκατάσταση υπηρεσιών του, αλλά και του Ειρηνοδικείου, στο κτίριο της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στη συμβολή των οδών Γαλλίας

και Ροζού. Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα «Θεσσαλία» ενώ ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, επισήμανε ότι η απάντηση είναι «εξοργιστική» και απαιτείται συντονισμένος αγώνας από την πλευρά όλων των φορέων της πόλης, αλλά και γραπτή δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι αποδοκιμάζει την απάντηση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γαϊτάνης ο ίδιος πληροφορήθηκε για την ύπαρξη του απαντητικού εγγράφου πριν περίπου δέκα ημέρες και από τότε ενημέρωσε τόσο την υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και ζήτησε να πληροφορηθεί αν ο υπουργός ενστερνίζεται την άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων. «Οι βουλευτές μου μετέφεραν ότι ο υπουργός το αποδοκιμάζει, αλλά αυτό δεν μας ικανοποιεί. Επιδιώκουμε να συναντηθούμε μαζί του και να βρούμε λύση». Επιπλέον ανέφερε ότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί συνάντηση με το δικηγορικό σύλλογο των υπευθύνων του Πρωτοδικείου, ώστε να υπάρξει αυτοψία στο κτίριο που πρότειναν για μετεγκατάσταση, να διερευνηθεί το ύψος του μισθώματος και πλέον ο Δικηγορικός Σύλλογος αλλά και οι φορείς της πόλης να πιέσουν να γίνει αποδεκτό το αίτημα.

Ο κ. Γαϊτάνης ανέφερε ακόμη ότι το υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου, πέρα από το γεγονός ότι χαρακτήρισε τους χώρους του δικαστικού μεγάρου επαρκείς, πρότεινε την μετεγκατάσταση των γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου για να απελευθερωθούν χώροι. «Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα