Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν την υψηλή πτήση τους

09:25 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 10μηνου κυμαίνονταν την Τετάρτη το πρωί οι τιμές του μαύρου χρυσού που κερδίζουν έδαφος για τέταρτη συνεχόμενη μέρα καθώς εδραιώνεται η πεποίθηση ότι μειώνεται η υπερπροσφορά πετρελαίου παγκοσμίως.

Η τιμή του συμβολαίου futures στο πετρέλαιο μπρέντ παράδοσης Αυγούστου κέρδιζε 0,44%, ανεβαίνοντας στα 52,73 δολάρια στις 9:15 π.μ. ώρα Ελλάδος ενώ η τιμή του συμβολαίου παράδοσης Ιουλίου

στον αμερικανικό αργό ήταν πάνω 0,96% στα 51,56 δολάρια.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στον αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουλίου έκλεισε πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη για πρώτη φορά το 2016.

Στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού έδωσαν τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, τα οποία παραμένουν κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα γι’ αυτή την περίοδο της χρονιάς, μειώθηκαν κατά 3,2 εκ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουνίου έναντι προσδοκιών για μείωση κατά 2,8 εκ. βαρέλια.

Οι νέες επιθέσεις ανταρτών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία που οδήγησαν σε μείωση της παραγωγής πρόσφεραν επίσης στήριξη στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα