Βόλος: Σε αναμονή των εμβολίων για την οζώδη δερματίτιδα

15:16 31/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διευρυμένη σύσκεψη για την οζώδη δερματίτιδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησία παρουσία των θεματικών αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κίτσιου και Χατζόπουλου, του Δ/ντή της Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕΜΣ κ. Λιάνου, κτηνιάτρων και κτηνοτρόφων.

Σκοπός της σύσκεψης όπως τόνισε και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ήταν, αφενός μεν, η πρόληψη της νόσου και η εφαρμογή μέτρων προστασίας, αφετέρου δε, η συνεχιζόμενη πίεση που ασκείται προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να εγκριθεί η έναρξη των εμβολιασμών, να εφοδιαστούν οι Περιφέρειες με τα εμβόλια και να στελεχωθεί

ο Νομός από το απαραίτητο προσωπικό στην προκειμένη περίπτωση από κτηνιάτρους για να ανταποκριθεί στην επιτακτική ανάγκη.

Όπως επίσης ανέφερε, ότι η Περιφέρεια έγκαιρα ενημέρωσε το υπουργείο για την έγκαιρη προμήθεια εμβολίων, αλλά ακόμη αναμένεται να εγκριθούν. Οι κτηνοτρόφοι ενημερώθηκαν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν έως ότου γίνει ο εμβολιασμός ώστε να προφυλάξουν τα ζώα τους αλλά και της ζωοτροφές και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα της ασθένειας

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση να εφοδιαστεί ο Νομός μας με τα εμβόλια και να στελεχωθούμε με το απαραίτητο προσωπικό, διότι με τέσσερις κτηνιάτρους που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή αδυνατούμε να ανταποκριθούμε. Λάβετε τα μέτρα προστασίας, αποφύγετε τις μετακινήσεις σε άλλους Νομούς, μην εφοδιάζεστε ζωοτροφές από περιοχές που έχουν πληγεί από τη νόσο και ελπίζω πολύ σύντομα να προμηθευτούμε από το Υπουργείο τα εμβόλια, να δοθεί η έγκριση από το Υπουργείο και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο Νομό μας. Παράλληλα ξεκινήσαμε έγκαιρα και συνεχίζουμε το πρόγραμμα κουνοπωκτονίας σε λιμνάζοντα ύδατα, δέλτα ποταμών, λίμνες, ταμιευτήρες κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα