Ζάκυνθος-Κυκλοφοριακή μελέτη: «Πρώτο δείγμα θετικό» κατά τον εμπορικό σύλλογο

14:51 31/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετική ψήφο, ως προς το γενικό σκεπτικό της κυκλοφορικής μελέτης της Ζακύνθου (της πόλης και της ευρύτερης περιοχής), όπως, αυτή παρουσιάστηκε από τον μελετητή κ.Ηλιόπουλο, στη διαβούλευση του δήμου με άλλους τοπικούς φορείς, έδωσε ο εμπορικός σύλλογος του νησιού, σύμφωνα με συνέντευξη στην τοπική ΕΡΤ, της προέδρου του συλλόγου, Μαγδαληνής Μπουζιάνου, με αφορμή τη συζήτηση της μελέτης, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Στην παρουσίαση της μελέτης, ο κ. Ηλιόπουλος, εξήγησε σε όλους τους συμμετέχοντες, αιρετούς,

πολίτες και φορείς, ότι, απαιτούνται ενέργειες νομικού χαρακτήρα (Προεδρικό Διάταγμα αποχαρακτηρισμού των προς πεζοδρόμηση οδών) και ότι η μελέτη πρέπει να εφαρμοστεί με συγκεκριμένη ιεράρχηση, δηλαδή, αστική συγκοινωνία, χώροι στάθμευσης περιφερειακά της πόλης, ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο και πεζοδρόμηση», τόνισε η κ.Μπουζιάνου.
«Με αυτή τη λογική της μελέτης συμφωνούμε γιατί δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Ζακύνθου, εναλλακτικής προσέγγισης στην πόλη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η θέση του συλλόγου μας από το 2000, που ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα της πεζοδρόμησης της Αλεξ. Ρώμα, είναι η πεζοδρόμηση να γίνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως συνέβαινε για αρκετά χρόνια».
Τέλος, επισήμανε ότι: «η θετική ψήφος μας στη μελέτη είναι αποτέλεσμα της συζήτησης με τον μελετητή και της επεξήγησης για την ιεράρχηση των απαιτούμενων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να λειτουργήσει σωστά ο πεζόδρομος».

Keywords
Τυχαία Θέματα