Βόλος: Μείωση της παραβατικότητας από διαγράμμιση θέσεων ΑμεΑ

10:46 3/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεπερνά το 60% η μείωση της παραβατικότητας λόγω της διαγράμμισης των θέσεων ΑμεΑ σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έχει γίνει η διαγράμμιση και στις 50 θέσεις σε όλη την πόλη όπως και οι 40 θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας Κώστας Καραγιάννης, είναι θετικά τα αποτελέσματα της διαγράμμισης

των 25 θέσεων ΑμεΑ που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα ενώ θα γίνουν και σε άλλες 25 θέσεις όπως και σε 40 θέσεις φορτοεκφρότωσης και τις θέσεις που σταθμεύουν ασθενοφόρα. “Ξεκινήσαμε με τις θέσεις στάθμευσης γιατί αποτελεί μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και παρατηρούμε με στοιχεία που κρατάμε, ότι έχει μειωθεί σημαντικά η παραβατικότητα, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Πολλοί συμπολίτες ισχυρίζονταν ότι δεν έβλεπαν το ειδικό σήμα στο δρόμο ή την ταμπελίτσα στο πεζοδρόμιο, ενώ τώρα με το έντονο μπλε χρώμα και το σήμα είναι ορατό σε όλους”, ανέφερε ο κ. Καραγιάννης. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τα σωματεία “Ιππόκαμπος” και “Μάγνητες τυφλοί”.

Επιπλέον ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι οι 40 θέσεις φορτοεκφόρτωσης που έχουν καθοριστεί και κανείς δεν τις σέβεται, θα βαφούν με κίτρινο χρώμα. “Οι θέσεις αυτές είναι στο κέντρο της πόλης και στους κάθετους δρόμους στη Δημητριάδος και Ιάσονος καθώς κάποιοι καταστηματάρχες ισχυρίζονται ότι δεν τους καλύπτει το ωράριο φορτοεκφόρτωσης 9 το βράδυ με 9 το πρωί και επιθυμούν η φορτοεκφόρτωση να γίνεται και άλλες ώρες”, εξήγησε ο κ. Καραγιάννης και εκτίμησε ότι όλες οι διαγραμμίσεις θα έχουν ολοκληρωθεί το Νοέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα