Η Ιόνια έφτασε στα Γιάννενα…

10:00 3/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσημη πρώτη για την Ιόνια Οδό σήμερα η οποία παραδίδεται στο σύνολό της στην κυκλοφορία. Το τελευταίο τμήμα που θα προσαρτηθεί το μεσημέρι παρόντος και του υπουργού Μεταφορών & Υποδομών είναι το κομμάτι Πέρδικα- Εγνατία μήκους 14 χλμ. Η Ιόνια Οδός, είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος μήκους 196 χλμ. που συνδέει τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά

κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο.
Προσφέρει επαρκή σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας. Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό παραγωγικό, τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Εκτιμάται ότι η οικονομική και κοινωνική συμβολή του έργου θα ξεπεράσει τα 3 δις ευρώ στη διάρκεια της παραχώρησης με αιχμή τους κλάδους των μεταφορών, του τουρισμού και της πρωτογενούς παραγωγής.

Από χθες λειτουργεί ακόμη ένας σταθμός διοδίων στη σήραγγα της Κλόκοβας και ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα λειτουργήσουν τα διόδια στο κομμάτι της Ηπείρου. Το κόστος των διοδίων από το Αντίρριο στα Γιάννενα με βάση τα σημερινά δεδομένα θα κυμαίνεται γύρω στα 13 ευρώ. Ωστόσο και με βάση δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών γίνονται προσπάθειες όχι μόνο επιτάχυνσης των συνοδών έργων όπως οι συνδέσεις με το Αγρίνιο και τη Γέφυρα Καλογήρου καθώς την επέκταση του αυτοκινητόδρομου έως τα ελληνοαλβανικά σύνορα αλλά και μείωσης του κόστους των διοδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα