Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:25 3/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Στα σκαριά η 25η Διεθνής Έκθεση του Επιμελητηρίου
Το Επιμελητήριο Καβάλας στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε την διοργάνωση της 25ης Διεθνούς Έκθεσης “KAVALAEXPO 2017”, στα πλαίσια στήριξης της επιχειρηματικότητας, προώθησης των ποιοτικών τοπικών προϊόντων, ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας. Η έκθεση θα γίνει σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αν. Μακεδονίας & Θράκης, και θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως και τις 11 Οκτωβρίου στον Εκθεσιακό

χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη Καβάλας. Η φετινή διοργάνωση της Έκθεσης «KAVALAEXPO 2017» θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση τουριστικών επιχειρηματικών συνεργασιών Β2Β, καθώς η περιοχή γνωρίζει μία ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη. Στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης θα προσκληθούν επιχειρηματικοί φορείς και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα από τις Βαλκανικές χώρες του τουριστικού κλάδου. Δηλώσεις συμμετοχής στην Έκθεση μέχρι 31 Αυγούστου 2017 ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Καβάλα: H Energean τιμά τη μνήμη του Μητροπολίτου Προκοπίου
Η Energean Oil & Gas και οι εργαζόμενοί της εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκοπίου, ενός Ποιμενάρχη ο οποίος καθοδήγησε υποδειγματικά την τοπική κοινωνία επί σχεδόν μισό αιώνα, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας παράλληλα δομές που στάθηκαν αρωγοί στον κοινωνικό ιστό της ευρύτερης περιοχής του νομού Καβάλας.
Ως φόρο τιμής στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου, η Energean Oil & Gas αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά προς τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Σίλας», η οποία αποτελεί μια από τις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως που προσφέρουν καθημερινά ένα σημαντικό για την τοπική κοινωνία έργο μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Καβάλα: Προσοχή για δασικές πυρκαγιές
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καβάλας τονίζεται ότι λόγω αυξημένων θερμοκρασιών, ξηρασίας και ανέμων, εφιστάται η προσοχή των δημοτών για αποφυγή υπαίθριων εργασιών που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, λήψη προληπτικών μέτρων, καθώς και άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Καβάλα: Επιθεώρηση στην παράκαμψη Ελαιοχωρίου
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος θα επισκεφθεί, μαζί με την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σήμερα στην 1 μετά το μεσημέρι το έργο της Παράκαμψης του Ελαιοχωρίου, το οποίο ολοκληρώθηκε.
Ένα έργο που έδωσε κυκλοφοριακές λύσεις στην περιοχή.

Καβάλα: Προχωρά η συγχώνευση του ΤΕΙ με το ΔΠΘ
Σε φάση ολοκλήρωσης η διαδικασία συγχώνευσης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης και Παπαφιλίππου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος εμφανίστηκε θετικός στο όλο εγχείρημα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει εκπονηθεί μία μελέτη σκοπιμότητας για την συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων ενώ έχει συσταθεί 11μελής επιτροπή που επεξεργάζεται σχέδιο δημιουργίας πολυτεχνικών σχολών στην Καβάλα και δασολογικών σχολών στην Δράμα. Μετά το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο του εγχειρήματος και θα παρουσιαστεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Καβάλα: Στην κυκλοφορία δόθηκε η Βενιζέλου
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες φωτοκατάλυσης στην οδό Βενιζέλου από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι την Οδό Δαγκλή, Ερυθρού Σταυρού και σε κάθετες αυτών οδούς στα πλαίσια συντήρησης του έργου Βιοκλιματική Αναβάθμιση τμήματος του αστικού κέντρου της πόλης της Καβάλας. Η οδός Βενιζέλου και οι κάθετοι σε αυτήν οδοί δόθηκαν σήμερα στην κυκλοφορία από τις 8 το πρωί.

Καβάλα: Παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Οι παραστάσεις του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων «Ίων, μια εκδοχή για δύο πρόσωπα» και «Ιώ» θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 9 Αυγούστου, ενώ οι παραστάσεις «Οιδίπους Δοκιμές κάτω απ’ την προσωπίδα ένα κενό» και «Οιδίπους Τύραννος – Χορικά» θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 10 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων ως αποτέλεσμα του εντατικού εργαστηρίου – camp που ξεκίνησε στην περιοχή των Κρηνίδων στις 20 Ιουλίου. Τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης είναι ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Καβάλα: Η «Λυσιστράτη» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη παρουσιάζεται την Παρασκευή 4 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Στους κυρίαρχους ρόλους οι Πέτρος Φιλιππίδης Βλαδίμηρος Κυριακίδης Ναταλία Τσαλίκη και ο Γιάννης Μπέζος.

Αίθριος καιρός
Αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι έως 3 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα