Βόλος: Κλαδεύεται πλάτανος που ενοχλούσε δημότη

14:56 1/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έγκριση να κλαδευτεί ένας πλάτανος που έχει ξεπεράσει σε ύψος τα εννέα μέτρα έδωσε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ικανοποιώντας αίτημα πολίτη. Σημειώνεται ότι ο κάτοικος σε πολυκατοικία της οδού Ρήγα Φεραίου 140 ζητούσε να κοπεί ένας πλάτανος. Όπως εξήγησε, ο ίδιος πότιζε το δέντρο και μεγάλωσε αλλά πλέον ζήτησε να κοπεί γιατί έχει περάσει σε ύψος τριώροφο κτίριο και του προκαλεί αλλεργίες.

Ο πρόεδρος της ΕΠΖ Θάνος Θεοδώρου επισήμανε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου γνωμοδότησε ότι ο πλάτανος χρειάζεται κλάδεμα και όχι κόψιμο. Μαζί του συμφώνησε και ο Μ. Μιτζικός της «Δύναμης Βόλου»

επισημαίνοντας ότι η πόλη έχει ανάγκη από πράσινο και δεν μπορεί όποτε ενοχλείται κάποιος να κόβεται ένα δέντρο. Τελικά η ΕΠΖ αποφάσισε να γίνει εντατικό κλάδεμα του πλατάνου και ενέργειες για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος η ΕΠΖ έδωσε αναβολές, αν και σε μια περίπτωση ο Μιχ. Μιτζικός τόνισε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή όταν προκαλείται όχληση

Keywords
Τυχαία Θέματα