3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

14:13 1/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας διανύει φέτος την 3η διοργάνωση του και θα διεξαχθεί από 6 έως 10 Αυγούστου 2016 στην Ιεράπετρα. Το Φεστιβάλ, φέτος, είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι στην καθημερινότητά τους ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πολλοί από αυτούς έγιναν ήρωες με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Επίσης, θα φιλοξενήσει νέους δημιουργούς και νέους σκηνοθέτες, οι οποίοι μέσα από τη δική τους άποψη θα αποτυπώσουν μια πιο μοντέρνα, ανάλαφρη, αυθόρμητη και πολλά υποσχόμενη εικόνα της ζωής.

Εικόνες και ήχοι, τοπία και άνθρωποι, θα ταξιδέψουν από

τις εσχατιές του κόσμου και θα βρουν φιλόξενο αραξοβόλι στο Νότο, στην πόλη της Ιεράπετρας, όπου θα μετατραπούν σε σκηνές και συναισθήματα στο πανί του κινηματογράφου. Μέσα από την ατελείωτη προκριματική διαδικασία από 899 αιτήσεις συμμετοχών Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, επιλέχθηκαν 100 ντοκιμαντέρ, για να χρωματίσουν το Φεστιβάλ με γεγονότα και αφιερώματα σε ανθρώπους και χώρες από όλη τη γη.

Και ύστερα, μόλις σβήσουν τα φώτα της ράμπας στην Ιεράπετρα, το Φεστιβάλ θα ανοίξει τα πανιά του και θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και στον κόσμο, κοινωνώντας τους θεατές του με συναισθήματα που προκαλεί το ντοκουμέντο. Για το λόγο αυτό, το Φεστιβάλ συμμετέχει με ντοκιμαντέρ Πολιτιστικού Περιεχομένου στις αφιερωματικές εκδηλώσεις του «Κοινού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016». Με αυτό το σκεπτικό η καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελένη Βλάσση, απεδέχθη την αδελφοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας με τη Ρωσία.

Επιπλέον το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, από τον Αύγουστο του 2016, θα φιλοξενεί το «Φεστιβάλ Απόδημου Ελληνισμού» με νέους σκηνοθέτες. Έτσι φιλοδοξεί να συμβάλλει στην προβολή των ομογενών μας, που διαβιούν σε διάφορα μέρη του κόσμου αποδεικνύοντας, ότι στις χώρες αυτές χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας. Παράλληλα, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις του Νομού Λασιθίου όπως το Οροπέδιο Λασιθίου, ο Μακρύς Γιαλός, το Καβούσι και ο Μύρτος, προβάλλοντας τον πολιτισμό της εικόνας.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια, Ελένη Βλάσση, σας καλεί να γίνετε θεατές και πρωταγωνιστές στις προβολές του Φεστιβάλ καθώς και στην τελετή έναρξης που θα γίνει το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016, στις 21:000, στην Παραλιακή Πλατεία Δημαρχείου Ιεράπετρας και στην τελετή λήξης, που θα γίνει την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, στις 21:00, στην Παραλιακή πλατεία Δημαρχείου Ιεράπετρας.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα