Βίζερ: H Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι τηρεί τις συμφωνίες

11:40 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ελλάδα θα πρέπει να διαλύσει την εντύπωση ότι δεν τηρεί τις συμφωνίες που υπογράφει τόνισε ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του Euro Working Group (EwG), λίγες ώρες προτού μεταβεί στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σε

συνέντευξη που έδωσε στη Ναυτεμπορική, ο ίδιος ανέφερε ότι ο κυβερνητικός χειρισμός στις παροχές προς τους συνταξιούχους και τους νησιώτες τον περασμένο Δεκέμβριο επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι παράγοντες της ΕΕ προσεγγίζουν πλέον τη διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση.

Ο κ. Βίζερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αντισταθμιστικών μέτρων υπό την προϋπόθεση ότι θα οδηγούν σε μια διαρθρωτική και άρα βιώσιμη υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια που «μένουν στα χαρτιά» και εξελίξεις στις ιδιωτικοποιήσεις που «δεν είναι ενθαρρυντικές».

Ο επικεφαλής του EwG συμπλήρωσε ότι οι στόχοι για την απασχόληση στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να γίνονται «ειλικρινώς σεβαστοί».

Αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Βίζερ επανέλαβε ότι προηγείται η συμφωνία για τα μέτρα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ερωτηθείς για τα χρονικά περιθώρια επίτευξης συμφωνία, ο ίδιος ανέφερε στη Ναυτεμπορική ότι «Το Eurogroup της 20ής Μαρτίου είναι ήδη πολύ κοντά».

Keywords
Τυχαία Θέματα