Ζάκυνθος: Βιβλίο για τη διάσωση 275 Εβραίων από Αυστριακό συγγραφέα

15:59 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον Αυστριακό συγγραφέα και καθηγητή, κ. Wilhelm Kuehs, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς. Ο συγκεκριμένος συγγραφέας-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση-επιθυμεί να γράψει βιβλίο για τη διάσωση των 275 Εβραίων της Ζακύνθου, που έγινε πριν από 73 χρόνια.

Ο κ. Kuehs ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου για να κάνει τη σχετική έρευνα και να συγκεντρώσει πληροφορίες για να προχωρήσει στη συγγραφή του βιβλίου, αίτημα το οποίο και έγινε δεκτό. Τις επόμενες ημέρες ο συγγραφέας θα οδηγηθεί

στο Εβραϊκό νεκροταφείο και στην Εβραϊκή συναγωγή που βρίσκεται στην οδό Τερτσέτη, ενώ θα έρθει σε επαφή με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.
Παράλληλα, του δόθηκε και το τηλέφωνο της κόρης του πρώην Δημάρχου, Λουκά Καρρέρ, ώστε να τον ενημερώσει για το τι ακριβώς έγινε τότε. Επίσης, θα πάει και στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, όπου θα πληροφορηθεί αρμοδίως για την προσφορά της Εκκλησίας στη διάσωση των Εβραίων.
«Κατά τη γνώμη του η ιστορία αυτή είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να διαδοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, ενώ μόλις ολοκληρωθεί το βιβλίο θα δώσει αντίτυπα στο Δήμο για να υπάρχει στη βιβλιοθήκη μας», τονίζει ο κ.Κολοκοτσάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα