Τίτλοι Περιφέρειας 27-9-2016 (audio)

15:24 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Καβάλα

Στο επίκεντρο επίσκεψης του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Καβάλα την Πέμπτη οι 169 απολύσεις από το εργοστάσιο λιπασμάτων της περιοχής.

Καλαμάτα

Καταλήψεις σε σχολικές μονάδες της Καλαμάτας ξεκίνησαν από χθες οι μαθητές. Διαμαρτύρονται για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων

τους, καθώς και την έλλειψη καθηγητών.

Πύργος

Μπλόκο στο κλείσιμο και τη μεταφορά του υποκαταστήματος της ΔΕΗ πραγματοποίησαν σήμερα δήμος και κάτοικοι της Αμαλιάδας, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Επιχείρησης, η οποία, όπως τονίζουν, αφήνει στον «αέρα» 30.000 καταναλωτές.

Βόλος

Σε συνάντηση καλεί τη δημοτική αρχή αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφιών ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου, καθώς τα χρέη «πνίγουν» το ίδρυμα. Στην επιστολή του μιλά ακόμη και για κίνδυνο λουκέτου.

Κέρκυρα

Κατά της επέκτασης του αεροδρομίου της Κεφαλλονιάς μέσω απαλλοτριώσεων κατά 320 στρέμματα τάχθηκε το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες. Όπως τονίζεται στην απόφαση, πρόκειται για μια ενεργή έκταση στην οποία δραστηριοποιείται πλήθος επιχειρήσεων, ενώ άγνωστη είναι και η χρήση της από τη Fraport.

Ορεστιάδα

Ημερίδα με θέμα, «Ακτοπλοϊκή διασύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης- Λήμνου-Λέσβου» διοργανώνει στις 29 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη ο Δήμος της πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, και τους Δήμους Σαμοθράκης, Λήμνου και Λέσβου.

Πάτρα

Μετά τη χθεσινή αναβολή του διαγωνισμού για το Δ’ τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας φέρνει εκτάκτως το θέμα προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Λάρισα

Ματαιώνονται τελικά τα σχέδια φιλοξενίας προσφύγων σε κέντρο διασκέδασης πλησίον του Αλκαζάρ, μετά τις έντονες αντιδράσεις της δημοτικής αρχής, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι και με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Ζάκυνθος

Στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου βρίσκεται η τοπική διεύθυνση Δασικής Υπηρεσίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές της ΕΡΤ Ζακύνθου.

Καρδίτσα

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια της Βάσης ΕΚΑΒ στον Παλαμά, στα οποία θα παραστεί ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης.

Τρίπολη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Πρόληψης της οστεοπόρωσης σε γυναίκες άνω των 45 ετών, στον Δήμο Μονεμβασίας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δωρεάν μέτρηση της οστικής πυκνότητας και υλοποιήθηκε από τον Δήμο σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Ηράκλειο

Τους γονείς του, οι οποίοι προφυλακίστηκαν χθες για τα 3 κιλά κοκαΐνης που έκρυβαν σε χωράφι τους στο χωριό Λαράνι του Ηρακλείου, ακολούθησε ο 15χρονος γιος της οικογένειας που θα οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων.

Ιωάννινα

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τη διατήρηση των ΔΗΠΕΘΕ και για την αναβάθμιση του ρόλου τους στις τοπικές κοινωνίες, έστειλαν από τα Γιάννενα, οι πρόεδροι των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων του άξονα της Εγνατίας Οδού.

Κοζάνη

Μέσω αυτόματων πωλητών που εγκαθιστούν σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, μια ομάδα νέων αγελαδοτρόφων της περιοχής θα προωθούν γάλα, γιαούρτι και τυρί απευθείας στους καταναλωτές, με στόχο να επεκταθούν σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Κομοτηνή

Ημερίδα για την Ενημέρωση και περαιτέρω δικτύωση των οκτώ ΚΟΙΝΣΕΠ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο στην Κομοτηνή.

Αιγαίο

Σε 11 νησιά του Αιγαίου προβάλλονται από το Σάββατο εξαιρετικές δημιουργίες Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ AegeanDocs. Ταινίες τόσο από ερασιτέχνες δημιουργούς που διαπραγματεύονται θέματα από τα νησιά, όσο και από βραβευμένους.

Ικαρία

Από τον Δήμο Ικαρίας για το τοπικό πρόγραμμα LEADER 2014-2020 υποβλήθηκαν 50 προτάσεις και για τις τρεις δημοτικές ενότητες του νησιού, που έχουν σχετική ωριμότητα.

Καστοριά

Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το ανακαινισμένο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς. Το νέο σύγχρονο μουσείο λειτουργεί με τρεις εκθεσιακούς χώρους και είναι προσανατολισμένο κυρίως στην προβολή φορητών εικόνων από την πλούσια συλλογή του, που εκτείνονται χρονολογικά από τον 12ο με 13ο αιώνα έως και τον 18ο αιώνα.

Σέρρες

Ημερίδα με θέμα, «Οχυρά Μπέλλες και Αγκίστρου: Από την ιστορία στο μέλλον», διοργανώνει ο δήμος Σιντικής σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Αγκίστρου, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Ρόδος

Τον Τίτο Πατρίκιο, έναν από τους σημαντικότερους ποιητές και μία εμβληματική προσωπικότητα της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, τίμησε χθες ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα