Βίντεο του Ομπάμα στην Ακρόπολη που υμνεί τη Δημοκρατία

15:27 17/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Μπαράκ Ομπάμα σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook, στέλνει μήνυμα από τον Ιερό Βράχο ότι «ο πολιτισμός, η κληρονομιά και τα μνημειά μας εχουν αξία» και μιλά για την Ακρόπολη ως τη γενέτειρα της Δημοκρατίας και των αξιών.

Το μήνυμα που συνοδεύει το video αναφέρει: «Στο τελευταίο μου ταξιδι

στο εξωτερικό ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, είχα επιτέλους την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την υπέροχη ιστορία αυτής τη χώρας. Όταν στέκεσαι στην Ακρόπολη, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών ιδεών που είναι προσφιλείς στους Αμερικανούς, αποκτάς προοπτική για τη σημασία της κυβέρνησης του λαού, από τον λαό, για τον λαό και πως οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως σε ποιο έθνος ανήκουμε, θα αποφασίσουν το είδος των χωρών που θα είμαστε, τα ιδανικά για τα οποία θα παλεύουμε και τις αξίες που θα μας ορίζουν».

Όπως λέει χαρακτηριστικά, «…Εδώ στην Αθήνα όπου τόσες πολλές ιδέες για τη Δημοκρατία, η έννοια του πολίτη, των νόμων ξεκίνησαν να αναπτύσσονται».

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι, «Είναι πολύ σημαντικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ να στέλνεις ένα μήνυμα στον κόσμο, ότι η κουλτούρα του, η παράδοσή του, η κληρονομιά του, τα μνημεία του έχουν αξία».

Keywords
Τυχαία Θέματα