Στις 3 η πορεία του Πολυτεχνείου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

14:29 17/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβείa που θα ξεκινήσει στις τρεις το μεσημέρι κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στις 13:00 το μεσημέρι οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν για να ξεκινήσει το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Πλήθος κόσμου αλλά και εκπρόσωποι φορέων συρρέουν από το πρωί στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου για να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής στην εξέγερση των φοιτητών κατά της δικτατορίας, σαν σήμερα, πριν από 43 χρόνια.

Οικογένειες με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι με τις δικές τους μνήμες, νέοι άνθρωποι έδωσαν

το «παρών» αφήνοντας γαρύφαλλα στο μνημείο του Πολυτεχνείου και στην πύλη που είχε ρίξει το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Εν τω μεταξύ το κτίριο Γκίνη, στην είσοδο της Στουρνάρη έχει καταληφθεί από αντιεξουσιαστές, ενώ μικρή ένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη κοντά στο Πολυτεχνείο, όταν ομάδα νεαρών εγκλώβισε βαν της αστυνομίας.

Το όχημα μετέφερε κράνη, ασπίδες κι άλλον εξοπλισμό για τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, αλλά το αντιλήφθηκαν νεαροί οι οποίοι και το εγκλώβισαν χωρίς ωστόσο να προξενήσουν ζημιές ή να τραυματιστεί κάποιος, καθώς μετέβη άμεσα διμοιρία των ΜΑΤ και κατάφερε να τους απωθήσει.

Σημειώνεται επίσης, πως κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Πατησίων μπροστά από το Πολυτεχνείο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, και σήμερα στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κορυφώνονται σήμερα που θα πραγματοποιηθεί η πορεία και θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ανάγκες που θα προκύπτουν. Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία-τρόλεϊ).

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, στη διαδρομή της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα