Τσίπρας-Νετανιάχου: Να διασώσουμε την ιστορική μνήμη (video)

14:01 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η δημιουργία του μουσείου σκοπεύει στο να διαφυλάξει και να παραδώσει στις επόμενες γενιές την ιστορική μνήμη του πόνου και του μαρτυρίου των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι παράλληλα αποτελεί μια υπόσχεση απέναντι και στο παρόν και το μέλλον ότι οι λαοί όλου του κόσμου θα αντισταθούν σε καθετί που θα απειλήσει την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ζωή. Η Θεσσαλονίκη,

σημαντική πόλη για την εβραϊκή ιστορία, δήλωσε ο Μπ. Νετανιάχου.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν μαζί οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αλέξης Τσίπρας και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών και πριν από την έναρξη της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, το συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βούληση να εγκαινιάσουν μαζί με τον κ. Νετανιάχου τη λειτουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος, κάτι που δέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί πόλη παράδειγμα συμβίωσης διαφορετικών κοινοτήτων» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι ναζισμός μεθόδευσε την εξόντωση του Εβραϊκού στοιχείου της Θεσσαλονίκης και από τους 50.000 Εβραίους, που μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης επέστρεψαν μόνο 1.950.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «την ιστορία της Θεσσαλονίκης τη μοιραζόμαστε Ελλάδα και Ισραήλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα