Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για πρόσληψη ΣΥΟΠ

«Έκφραση εμπιστοσύνης» οι 4.016 αιτήσεις για πρόσληψη ΣΥΟΠ, λέει ο ΥΠΑΜ


«Έκφραση εμπιστοσύνης» προς το θεσμό των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) χαρακτήρισε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης τις συνολικά 4.016 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τον ετήσιο διαγωνισμό πρόσληψης ΣΥΟΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΑΜ, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη, και όπως δήλωσε ο κ. Φωκαΐδης, το ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί είναι

εξαιρετικά μεγάλο, όπως και πέρυσι.

Ακολουθεί το στάδιο της αθλητικής δοκιμασίας, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 21 Ιουνίου και έπεται η υγειονομική εξέταση. Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον Αύγουστο και οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα κληθούν για εργοδότηση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Φωκαΐδης αναφέρθηκε παράλληλα στην αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς «που αλλάζει, που εκσυγχρονίζεται, που μετεξελίσσεται σε ένα σύγχρονο και αξιόμαχο στρατό που στηρίζεται στον επαγγελματισμό και στην υψηλή επιχειρησιακή εκπαίδευση των στελεχών του».

Είπε ακόμη ότι σημαντικός αριθμός υποψήφιων είναι κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων και πρόσθεσε ότι τα όποια πτυχία ή επαγγελματικά προσόντα θα τύχουν αξιοποίησης, αναλόγως των αναγκών της υπηρεσίας.

Ανέφερε επίσης ότι σήμερα διεξάγεται διαγωνισμός επιλογής ΣΥΟΠ για τοποθέτηση στη Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας, με αποκλειστική ευθύνη του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατά το πρότυπο των προεισαγωγικών εξετάσεων.

Στους πρωτεύσαντες στο διαγωνισμό θα παραχωρηθούν υποτροφίες σε συνεργασία με πανεπιστήμια, ενώ ανάλογοι διαγωνισμοί έχουν προγραμματιστεί και θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατέληξε.

«Η φυγοστρατία δεν είναι ανεκτή»
----------------------------------------------
Ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε εξάλλου και στο φαινόμενο της φυγοστρατίας, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό».

Επανέλαβε ότι όλοι όσοι είχαν υποχρέωση κατάταξης με προηγούμενες κλάσεις 24μηνης θητείας και για τον οποιαδήποτε λόγο δεν το έπραξαν ή βρίσκονται στο εξωτερικό, μπορούν να επωφεληθούν σχετικής πρόνοιας της νέας νομοθεσίας και να καταταγούν φέτος, ή το αργότερο μέχρι το 2019, προκειμένου να υπηρετήσουν 14μηνη θητεία.

Όλοι όσοι έχουν υποχρέωση έναντι του κράτους, θα πρέπει να την εκπληρώσουν, ενώ αυτοί που έχουν πραγματικό πρόβλημα θα απαλλάσσονται οριστικά από τη στράτευση, ανέφερε ο Υπουργός.

Εξήγησε ότι το φαινόμενο των ετήσιων αναβολών για λόγους ψυχικής υγείας, που οδηγούσε στη de facto απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης μετά την παρέλευση κάποιων χρόνων, θα πρέπει οριστικά να τερματιστεί.

Ο κ. Φωκαΐδης αναφέρθηκε και σε καινοτομίες που θα ισχύσουν από φέτος αναφορικά με την κατάταξη νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης βασικών ειδών ιματισμού και υπόδησης στους στρατεύσιμους νέους πριν από την κατάταξη, για σκοπούς αποφυγής περιττών εξόδων αλλά και για την καλύτερη προετοιμασία των νεοσύλλεκτων οπλιτών.

Όπως είπε, την ερχόμενη βδομάδα θα λειτουργήσουν ειδικά συνεργεία στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο και στο Στρατόπεδο Χρίστου Σαμάρα στη Λευκωσία και όσοι στρατεύσιμοι το επιθυμούν, μπορούν να τα επισκεφθούν έχοντας μαζί τους το Σημείωμα Κατάταξης και την Πολιτική τους Ταυτότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα