Διδυμότειχο: Ογκώδης η κινητοποίηση για το νοσοκομείο

14:01 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότεροι από 1.500 πολίτες συμμετείχαν εχθές στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με κύρια αιτήματα την αυτονόμηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και την αναβάθμισή του.

Οι συμμετέχοντες «ενώθηκαν» συμβολικά σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο, «στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα ότι η εύρυθμη λειτουργία του είναι ζήτημα ζωής για την περιοχή», όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών φορέων της κινητοποίησης.
Η πρωτόγνωρα ογκώδης, για τα δεδομένα

της περιοχής, συγκέντρωση ήταν η κορύφωση των πρωτοβουλιών, συσκέψεων και συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, με την υποστήριξη 220 φορέων της περιοχής του βορείου και κεντρικού Έβρου. Σε αυτές εκτιμήθηκε ότι «τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να σταλεί ένα βροντερό μήνυμα στην Αθήνα και να περιληφθεί η αποσύνδεση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από εκείνο της Αλεξανδρούπολης στην τροπολογία που αναμένεται να έρθει το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, για την αυτονόμηση συγκεκριμένων νοσοκομείων της χώρας».
Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Διδυμότειχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, σημείωσε ότι όταν έγινε η συνένωση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου με αυτό της Αλεξανδρούπολης, πριν περίπου πέντε χρόνια, το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου ήταν το πρώτο που αντέδρασε εντονότατα. Μαζί με τους δήμους Ορεστιάδας και Σουφλίου αλλά και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής, επικαιροποιήσαμε για μία ακόμα φορά το ίδιο αίτημα, με κοινό ψήφισμά μας, ζητώντας το αυτονόητο: να αυτονομηθεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, που εξυπηρετεί 80.000 πληθυσμό, με οφθαλμολογική, ουρολογική και ΩΡΙΛΑ κλινική».

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα