Τρόμος στο Λονδίνο – Επιθέσεις σε τρία διαφορετικά σημεία (συνεχής ενημέρωση)

02:39 4/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συναγερμός στο Λονδίνο. Επιθέσεις στη Γέφυρα του Λονδίνου στην Αγορά Μπόροου και την περιοχή του Βοξχολ.Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες.

Στη Γέφυρα του Λονδίνου, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένα κλειστό λευκό φορτηγάκι έπεσε που κινείτο με περίπου 80 χλμ. την ώρα βγήκε από τον δρόμο και χτύπησε πεζούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αμέσως μετά τρεις άνθρωποι που επέβαιναν στο φορτηγάκι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε περαστικούς.Η Γέφυρα του Λονδίνου έχει κλείσει και προς τις δύο κατευθύνσεις μετά το συμβάν.

dir="ltr">3rd Attack Now At Vauxhall After #LondonBridge London Borough Market… Time To Wake Up World Enough Is Enough! pic.twitter.com/7J0Kxac4hc

Ryan Cale (@rcale1776) June 3, 2017

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Γέφυρα του Λονδίνου, ενώ δεν αποκλείεται οι θάνατοι να είναι περισσότεροι.

«Μας ειπώθηκε από την αστυνομία ότι υπήρξε τουλάχιστον ένας μοιραίος τραυματισμός στο συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου», ανέφερε το BBC.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διωκτικές αρχές ανέφερε πως η αστυνομία πιστεύει ότι το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου αποτελούσε τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφρίες, σε άλλο συμβάν δυο άνδρες μπήκαν με μαχαίρια σε εστιατόριο της Borough Market, κοντά στη γέφυρα του Λονδίνου και μαχαίρωσαν δύο ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN ότι μια σερβιτόρα τραυματίστηκε από μαχαίρι στον λαιμό κι ένας άνδρας στην πλάτη.

Η αστυνομία αναζητεί τρεις υπόπτους, που μπορεί να είναι οπλισμένοι, μετά το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου, μετέδωσε το BBC.

Η αστυνομία έχει καλέσει τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Stay safe tonight guys! Our thoughts and hearts go out to you guys. Remember to run, hide, and tell the police. #LondonBridge pic.twitter.com/y0OlynhYUj

TnT Assault (@tnt_assault) June 3, 2017

Η πρωθυπουργός της Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και το Σάββατο συγκαλεί το συμβούλιο Κόμπρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν στο Λονδίνο, σύμφωνα με μια ανάρτηση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > ΕΡΤ
Τρόμος, Λονδίνο – Επιθέσεις,tromos, londino – epitheseis