Τρόμος στο Λονδίνο – Επιθέσεις σε διαφορετικά σημεία (συνεχής ενημέρωση)

01:57 4/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συναγερμός στο Λονδίνο. Ένοπλοι βρετανοί αστυνομικοί έσπευσαν σε δύο περιστατικά, στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην Αγορά Μπόροου, ενώ υπάρχει και αναφορά για τρίτο περιστατικό την περιοχή του Βοξχολ.

Στη Γέφυρα του Λονδίνου, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένα κλειστό λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς.

Η αστυνομία έστειλε δεκάδες οχήματα, ενώ η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανέφερε ότι στέλνει πολλά οχήματα στο σημείο.

Ο σταθμός του υπογείου London Bridge παραμένει κλειστός κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας.

lang="en" dir="ltr">3rd Attack Now At Vauxhall After #LondonBridge London Borough Market… Time To Wake Up World Enough Is Enough! pic.twitter.com/7J0Kxac4hc

Ryan Cale (@rcale1776) June 3, 2017

Σύμφωνα με πληροφρίες του BBC, δυο ή τρεις άνδρες μπήκαν με μαχαίρια σε εστιατόριο της Αγοράς Μπόροου και μαχαίρωσαν πελάτες.Η αστυνομία κατόπιν έστειλε μονάδες και οι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους.

Η αστυνομία αναζητεί τρεις υπόπτους, που μπορεί να είναι οπλισμένοι, μετά το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου, μετέδωσε το BBC.

Υπάρχουν «πολλά θύματα», με βρετανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για 15-20 τραυματίες. Η αστυνομία έκανε λόγο για «τουλάχιστον έναν θάνατο», σύμφωνα με το BBC.

Η αστυνομία έχει καλέσει τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Stay safe tonight guys! Our thoughts and hearts go out to you guys. Remember to run, hide, and tell the police. #LondonBridge pic.twitter.com/y0OlynhYUj

TnT Assault (@tnt_assault) June 3, 2017

Η πρωθυπουργός της Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν στο Λονδίνο, σύμφωνα με μια ανάρτηση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > ΕΡΤ
Τρόμος, Λονδίνο – Επιθέσεις,tromos, londino – epitheseis