Τρίπολη: Στην τελική ευθεία το χορόδραμα της Αλώσεως

22:57 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελική ευθεία έχουν πλέον εισέλθει οι πρόβες-δοκιμές, για το χορόδραμα «Η Άλωση της Τριπολιτσάς», που είναι να παρουσιαστεί το βράδυ του Σαββάτου, στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης.

Πρόκειται για καινοτομία όσον αφορά τις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου της Τρίπολης, με αφορμή την 196η επέτειο της Άλωσης και πάνω σ’ αυτή την εκδήλωση, η δημοτική αρχή, ευελπιστεί να… οδηγήσει τις εκδηλώσεις, σε μία νέα εποχή, σε μία ουσιαστική αναβάθμιση.

Η σπουδαία χορογράφος, Άρτεμις Ιγνατίου, έχει αναλάβει την χορογραφία της

εκδήλωσης που φιλοδοξεί να δώσει…ώθηση σ’ όλο τον εορτασμό.

Την μουσική σύνθεση έχει αναλάβει ο Θεόδωρος Λεμπέσης, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα. Επιστημονικός συνεργάτης είναι ο Γιώργος Πραχαλιάς, ενώ η κ. Ιγνατίου, έχει ως βοηθούς τις κ.κ. Αλεξάνδρα Νικολοπούλου, Αφροδίτη Βερβενιώτη.

Την επιλογή των τραγουδιών των χορευτικών συνόλων έχει αναλάβει ο γνωστός Κώστας Παυλόπουλος, ενώ την ηχογράφηση της μουσικής έχει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Στο χορόδραμα θα συμμετέχουν, ως σύνολα, το Λύκειο Ελληνίδων Τριπόλεως, ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης, η «Αρκαδιανή», η Πολιτιστική Κληρονομιά, η Λαογραφική Εστία Τρίπολης, το Κέντρο Χορού «Χοροτεχνία», το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Μωραίτες», ο Χορευτικός Σύλλογο » Τεγέα».

Συγχρόνως, σ’ αυτή τη μίξη χορού, εικόνας και κίνησης, θα λάβει μέρος ο ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης, η Χορωδία Τρίπολης, η ανδρική Χορωδία Λαυρίου, η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, το 1ο και 3ο σύστημα προσκόπων Τρίπολης, καθώς και φιλοξενούμενοι πρόσκοποι και ανιχνευτές της Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Πλατεία Άρεως, το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, στις 7.30 το απόγευμα και αναμένεται να…καθηλώσει, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται κάποιοι που συμμετέχουν σ’ αυτήν.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα