Π. Λαφαζάνης: Η παραγωγική Ελλάδα είναι τελειωμένη

21:53 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προοπτική με μνημόνια και λιτότητα δεν υπάρχει για την Ελλάδα, δήλωσε στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης σήμερα το βράδυ ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Ο κ. Λαφαζάνης, ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας τα αποτελέσματα από την πρωινή του επίσκεψη στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό

Τυρνάβου, τον οποίο χαρακτήρισε παράδειγμα και πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, οι κυβερνήσεις στη χώρα, συνθλίβουν την πρωτογενή παραγωγή. «Αυτό έδειξε η εμπειρία μου από την κυβέρνηση», τόνισε ο επικεφαλής της «ΛΑ.Ε.», υπογραμμίζοντας ότι «η πρωτογενής παραγωγή μπορεί να ζήσει τη χώρα. Το ζητούμενο είναι η παραγωγική προσπάθεια, όχι τα μνημόνια και οι φανφάρες. Η χώρα μας έχει παράδοση στους παραγωγικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Δυστυχώς στην πορεία χάθηκε η συλλογική προσπάθεια και η αγάπη για την δημιουργία κάτι θετικού. Πρέπει να αναζωογονήσουμε τις αξίες μας για να βγούμε από την κρίση», είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Πολλές φορές η Αριστερά έχει αποτύχει γιατί μιλά με γενικό τρόπο. Πρέπει να εξειδικεύσουμε τη δράση μας και να τη μετουσιώσουμε σε πράξη».
Σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα ο κ. Λαφαζάνης, τόνισε ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός «είπε τα γνωστά ψέματα του για το success story», ενώ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον χαρακτήρισε ως «κακέκτυπο του Τσίπρα και ως νέο Μαυρογιαλούρο».
Ο πρόεδρος της «ΛΑ.Ε» ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν υπάρχει προοπτική με τα μνημόνια και τη λιτότητα για τη χώρα και ότι το ζητούμενο είναι μια διαφορετική προοπτική. «Το βασικό εργαλείο για ένα θετικό εναλλακτικό δρόμο είναι το εθνικό νόμισμα. Δεν είμαστε δραχμιστές. Το εθνικό νόμισμα μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για την άσκηση πολιτικής προς όφελος των πολιτών», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα