Τρίκαλα: “Ζωντανεύει” λίθινη τοξωτή γέφυρα 91 ετών

18:11 26/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο τέλος του καλοκαιριού παραδίδεται η ιστορική τοξωτή λίθινη γέφυρα Σωτήρας, στον ομώνυμο συνοικισμό στα Τρίκαλα, που χρονολογείται από το 1925 και η αποκατάσταση της οποίας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015.

Η πέτρινη πεζογέφυρα εξυπηρετούσε επί χρόνια την επικοινωνία των κατοίκων της Σωτήρας με τα Τρίκαλα και τη γύρω περιοχή, ενώ χρόνιο αίτημα της κοινότητας αποτελούσε η διάσωση, αναστήλωση και αποκατάσταση

της γέφυρας, όχι μόνο αναδεικνύοντας το μνημείο, αλλά και το φυσικό κάλλος της περιοχής με δημιουργία μιας παραποτάμιας διαδρομής για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Τις εργασίες προόδου του έργου επέβλεψε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “είναι ένα έργο διαφύλαξης της τοπικής ιστορίας και των σπουδαίων μνημείων του Νομού…”. Η όλη παρέμβαση χρηματοδοτήθηκε με 200.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη σχετική μελέτη να έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η οποία επιβλέπει και την κατασκευή του.

The post Τρίκαλα: “Ζωντανεύει” λίθινη τοξωτή γέφυρα 91 ετών appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα