Τρίκαλα: Τριήμερη ιππική συγκέντρωση στην Μύκανη Καλαμπάκας

13:54 16/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η 10η Πανελλήνια Ιππική συγκέντρωση πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 18 Ιουνίου, στη Μύκανη Καλαμπάκας, με διοργανωτή φορέα τον Ιππικό Σύλλογο Τρικάλων »Ο Βουκεφάλας».

Ο πρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου Μίλτος Κρανιάς, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, μίλησε για μία “σχέση αγάπης των ανθρώπων με τα άλογα, φροντίζοντας μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις να αναδεχθεί, παράλληλα με την προβολή των δράσεων του Συλλόγου.

Η ιππική συγκέντρωση, στην οποία θα παρευρεθούν περισσότερα από 50 άλογα με τους αναβάτες τους από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως ανέφερε ο κ. Κρανιάς, ξεκινά ουσιαστικά σήμερα το μεσημέρι με την τακτοποίηση τον αλόγων στον χώρο της κατασκήνωσης, αλλά και μία αναγνωριστική, προαιρετική, πορεία 5 χιλιομέτρων περίπου μέχρι το εκκλησάκι του Ταξιάρχη, με εκκίνηση στις 6.30 μ.μ. και με την επιστροφή να περιλαμβάνει δείπνο, προσφορά του Συλλόγου. Το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, προβλέπεται πορεία περίπου 14 χιλιομέτρων με κατεύθυνση προς τη θέση της »Μάχη Μερίτσας» και στη συνέχεια προς την περιοχή Οξύνειας, με επιστροφή στην κατασκήνωση για ξεκούραση και ελεύθερο πρόγραμμα. Το απόγευμα το Σαββάτου (6.30 μ.μ.) το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγωνίσματα (προαιρετικά) και βραβεύσεις από το Ιππικό του “Βουκεφάλα”, αλλά και διασκέδαση με μουσική ορχήστρα. Η τριήμερη ιππική συνάντηση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με πορεία 14 χιλιομέτρων περίπου που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ., με κατεύθυνση στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και στον γυρισμό πέρασμα από την περιοχή Ξηροκάμπου, επιστροφή και λήξη της εκδήλωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα