Τρίκαλα: Συγκέντρωσαν φάρμακα με μήνυμα τον εθελοντισμό

13:43 6/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετικά ανταποκρίθηκαν οι πολίτες της Καλαμπάκας στην χθεσινή πρωτοβουλία της Εθελοντικής Οργάνωσης “Πράσινη Κιβωτός” να συγκεντρώσει φάρμακα τα οποία θα διατεθούν μέσω του Κέντρου Υγείας της περιοχής, σε συμπολίτες που τα έχουν ανάγκη.

Η ημερομηνία υλοποίησης της δράσης είχε συμβολικό χαρακτήρα, αφού η 5η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως “Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού”, όπως καθιερώθηκε στη γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1985, ως φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών του πλανήτη. Με τη συνδρομή του Δήμου Μετεώρων και

την υποστήριξη τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού (Ράδιο “Σταγών”), ο στόχος επιτεύχθηκε στον μέγιστο βαθμό, όπως ανέφερε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο ταμίας της “Πράσινης Κιβωτού” Βάϊος Μαλέκας, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι συγκινητική. Στην δράση συμμετείχαν και οι εθελοντικές ομάδες μαθητών του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμπάκας, με την “Πράσινη Κιβωτό” να εκφράζει, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι συνέδραμαν εθελοντικά ή προσέφεραν φάρμακα, αναδεικνύοντας έτσι τον εθελοντισμό “που υπηρετεί αξίες όπως η αλληλεγγύη, η αμοιβαιότητα και η προσφορά…”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα