Τρίκαλα: Σε γνώση των εμπόρων οι αλλαγές στη λαϊκή αγορά

18:32 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα σχέδια της δημοτικής αρχής Τρικάλων για την αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς, παρουσίασε χθες βράδυ στον εμπορικό κόσμο ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας Χρήστου Καλλέα και των αντιπροσώπων του εμπορίου στη Θεσσαλία.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, μαζί με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ντίνα Δήμα, τον πρόεδρο της εταιρείας e-trikala Γιάννη Κωτούλα και τον αντιπροέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσο Κατσιάνη, έδωσαν επί χάρτου στους εμπόρους

τα επόμενα βήματα του Δήμου για τη βελτίωση της εικόνας της καθημερινής λαϊκής αγοράς, προς όφελος της πόλης αλλά και των επαγγελματιών της εμπορικής δραστηριότητας. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Μπλουγούρας, μίλησε για “παρεμβάσεις που στοχεύουν στη συνύπαρξη εμπόρων και παραγωγών, με αναβαθμισμένη λειτουργία της αγοράς”. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως “η νέα αγορά θα αφορά μόνο στους παραγωγούς και όχι σε μικροπωλητές που κατά καιρούς εμφανίζονται χωρίς τη νόμιμη άδεια”, όπως και ότι “η χρήση της αγοράς θα επεκτείνεται, χρονικά, μετά το μεσημέρι, αλλά με διαφορετικό τρόπο ως προς τα πωλούμενα είδη”, κάτι που είχε προταθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο προ τετραετίας περίπου. Πρόσφατα, πάντως, η δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει την εκτέλεση έργων αναβάθμισης στον χώρο όπου φιλοξενείται η λαϊκή αγορά στο κέντρο της πόλης, τα οποία -σύμφωνα με τον κ. Μπλουγούρα- και τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, “ίσως ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους, αλλά τις πλήρεις αλλαγές της αγοράς θα τις δούμε από τη νέα χρονιά…”.

Keywords
Τυχαία Θέματα