Μόσχα: Γελοίοι οι ισχυρισμοί περί παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

18:06 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κολακευτικές» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα προσπαθεί να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «γελοίοι».

«Όλος ο κόσμος στις ΗΠΑ λέει τώρα ότι η Ρωσία είναι αυτή που ελέγχει τις προεδρικές εκλογές»,

ειρωνεύτηκε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Ασφαλώς, είναι κολακευτικό να προσελκύει τόση προσοχή μια “περιφερειακή δύναμη”, όπως μας αποκάλεσε ο πρόεδρος Ομπάμα πριν από λίγο καιρό […] – όμως δεν βασίζεται σε γεγονότα. Δεν έχουμε δει ούτε ένα γεγονός, ούτε μία απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτές τις κατηγορίες», συνέχισε.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ υποκλέπτοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφόρων προσώπων, κομμάτων και ιδρυμάτων. Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε μάλιστα ότι θα απαντήσει «αναλόγως» σε αυτήν την παρέμβαση.

«Αν αποφασίσουν να κάνουν κάτι, ας το κάνουν. Το να λένε ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ είναι γελοίο», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε την αμερικανική «υστερία» σε βάρος της χώρας του που έχει στόχο «να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη».

«Όσον αφορά τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η Ρωσία ασκεί πιέσεις σε άλλες χώρες… Και ποιος το λέει αυτό;», πρόσθεσε ειρωνευόμενος ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Μόσχα.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα