Τρίκαλα: Κωμωδία από το “Θεσσαλικό Θέατρο”

14:21 30/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Tην κωμωδία του Ζωρζ Φευντώ “Από το γάμο στο διαζύγιο” που περιλαμβάνει τα δύο μονόπρακτα “Η εφτάψυχη πεθερά” και “Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη” παρουσιάζει στα Τρίκαλα την Παρασκευή 31 Αυγούστου το “Θεσσαλικό Θέατρο”.

Η παράσταση οργανώνεται γύρω από την ιδέα ενός σύγχρονου μπουλουκιού, που υποδύεται όλους τους ρόλους. Ο Φευντώ, με τα δύο αυτά μονόπρακτα, καυτηριάζει την κατάσταση της κοινωνίας του 1900, όπου οι άνθρωποι ήταν μπερδεμένοι ανάμεσα στον καθωσπρεπισμό

του παρελθόντος και σε μια υπερβολική αίσθηση ελευθερίας του παρόντος, διαμάχη που διέκοψε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Συζυγικές καταστάσεις πάντως άκρως επίκαιρες που έχουν θέση σε κάθε εποχή και χώρα. Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Αποστολάκης, Ευγενία Δημητροπούλου και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ενώ μαζί τους είναι η Ειρήνη Κουτρουμάνου και ο Δημήτρης Τσικούρας. Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα μετάφραση με συντελεστές του Βίκυ Λιακοπούλου (μετάφραση), Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη (σκηνοθεσία), Μαρία Παπαδοπούλου (σκηνικά-κοστούμια) Κική Μπάκα (επιμέλεια κίνησης-χορογραφίες), Κώστας Νικολόπουλος (πρωτότυπη μουσική), Μάκης Παπατριανταφύλλου (φωτισμοί), Νικολίνα Καραθύμιου (βοηθός σκηνοθέτη), Σταματία Καγκελάρη (β’ βοηθός σκηνοθέτη), Σταύρο Χαμπάκη (φωτογραφίες) και Νελίτα Λυκούρα (make-up φωτογράφησης). Η παράσταση θα δοθεί στις 9 το βράδυ στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, του Φρουρίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα