Τρία νέα έργα στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη με ελεύθερη είσοδο

14:01 20/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρία νέα έργα παρουσιάζει, από την Τρίτη 20 Μαρτίου, η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των σπουδαστών μέσα από τις παραστάσεις: «Αγγέλα», του Γ. Σεβαστίκογλου, σε διδασκαλία Κ. Δαμάτη, «Βρωμιά», του Ρ. Σνάιντερ, σε διδασκαλία Θ. Κάλβου, «Vivi Mortui», μια σύνθεση σκηνών, μονολόγων και πινάκων του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης από το Β’ έτος σε διδασκαλία Μ. Καλαμπόκη.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προφοράς η Αθηναϊκή Σκηνή συνεργάζεται με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης

ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων και οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο και με μόνη υποχρέωση να προσκομίσουν αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως κονσερβοποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα σε κονσέρβα, χαρτί τουαλέτας ή κουζίνας, όπου θα διατεθούν σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Παρουσίαση των έργων και πρόγραμμα των παραστάσεων:

Η διδασκαλία των έργων στους σπουδαστές δεν γίνεται πλέον με τον παραδοσιακό τρόπο που ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά σε χρόνο αντίστοιχο του επαγγελματικού θεάτρου και σε συνεργασία με το Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής, οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με το κοινό κάθε τρεις μήνες.
Οι περίοδοι των παραστάσεων είναι: Ιανουάριος, Μάρτιος και Μάιος, όπου παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές παραστάσεις από τα τρία έτη με διαφορετικό καθηγητή υποκριτικής.

Τρίτη 20 Μαρτίου στις 21.00, «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου σε διδασκαλία Κοραή Δαμάτη από το Α’ έτος (Ένα έργο διαχρονικό που αντικατοπτρίζει τη σκληρή πραγματικότητα).

Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 21.00, «Βρωμιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ σε διδασκαλία Θόδωρου Κάλβου από το Γ’ έτος (Ένα κείμενο τραγικά επίκαιρο με ευαισθητοποίηση στην προσφυγιά).

Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 21.00, «Vivi Mortui», μια σύνθεση σκηνών, μονολόγων και πινάκων του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης από το Β’ έτος σε διδασκαλία Μιχάλη Καλαμπόκη (Ένα παιχνίδι υποκριτικής με βάση το κλασσικό ρεπερτόριο, το σώμα, την τεχνική του λόγου σε αντίθετη πλεύση με τη σκέψη).

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή (έξω από το μετρό της Ακρόπολης) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη»
Αθ. Διάκου και Τζιραίων 13
Τηλ. 210 9222300

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα