Σέρρες: Σερραίοι παραγωγοί στην κατάληψη της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας

13:36 20/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατάληψη του Εργοστασίου Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας προχώρησαν περίπου στις 10.30 σήμερα το πρωί τευτλοπαραγωγοί αλλά και εργαζόμενοι της Βιομηχανίας (περίπου και 100 Σερραίοι) ζητώντας την αποπληρωμή τους για τη σοδειά που παρέδωσαν το 2017 και την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο τευτλοπαραγωγός Χρήστος Βαρούτης είπε πως δεν τηρήθηκε για ακόμη μια φορά η υπόσχεση για την αποπληρωμή τους και αυτό που τους απασχολεί

είναι το μέλλον της βιομηχανίας. «Δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο εμάς και τους εργαζόμενους αλλά όλη την κοινωνία» είπε ο κ. Βαρούτης, ο οποίος μίλησε και για τη συνάντηση που είχαν χθες στη Θεσσαλονίκη με τον Υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα ο οποίος – παρά το γεγονός πως δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του το θέμα – όπως είπε ο κ. Βαρούτης, συναντήθηκε μαζί τους, τους άκουσε και τους διαβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση διερευνά κάθε δυνατότητα να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Ο κ. Βαρούτης ανέφερε ακόμη πως έχει αποσταλεί επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό την οποία υπογράφουν παραγωγοί από τον Δομοκό έως την Ορεστιάδα ζητώντας την αποπληρωμή τους και την επαναλειτουργία των εργοστασίων της βιομηχανίας. Τέλος ο κ. Βαρούτης εναπόθεσε τις ελπίδες του στην σημερινή διυπουργική συνεδρίαση για το θέμα, όπου εκτιμά πως ενδεχομένως να υπάρξουν ευχάριστα νέα, σε διαφορετική περίπτωση δεν απέκλεισε να προχωρήσουν οι ίδιοι στην πώληση της ζάχαρης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα