Τραγικό τέλος για μια οικογένεια στο ναυάγιο της Σάμου

21:11 7/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας πατέρας και τα δίδυμα παιδιά του 4,5 ετών ήταν τα τρία θύματα του τραγικού ναυαγίου που σημειώθηκε ανοικτά του ακρωτηρίου «Γάτου», το βράδυ της Τετάρτης. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν 12 μετανάστες ήταν μικρών διαστάσεων και κάποιοι από αυτούς φορούσαν σωσίβιο και κάποιοι όχι. Η νέα αυτή τραγωδία έγινε γνωστή όταν έπειτα από πληροφορία που έφτασε στο Λιμενικό το βράδυ της Τετάρτης, ξεκίνησαν έρευνες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλωτό του Λιμενικού,

ένα σκάφος της frontex, και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Οι λιμενικοί περισυνέλεξαν μέσα από τη θάλασσα 11 άτομα, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, τα δυο από τα οποία όμως δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και άφησαν την τελευταία τους πνοή. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρός μέσα στη θάλασσα και ένας άνδρας. Οι διασωθέντες μετανάστες αρχικά είχαν δηλώσει ότι αγνοούνταν δυο άτομα, ωστόσο αργότερα είπαν ότι αγνοείται μόνο ένας, ο οποίος και βρέθηκε νεκρός.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή την ώρα του ναυαγίου και της επιχείρησης εντοπισμού και διάσωσης ήταν πολύ καλές, καθώς έπνεαν άνεμοι εντάσεως 2 Μποφόρ.

Εξάλλου στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι αλλοδαπών προέβησαν, το πρωί της Πέμπτης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΚΚΑΡΙ” ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.

The post Τραγικό τέλος για μια οικογένεια στο ναυάγιο της Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα